GP:s regler för kommenteringen

ANNONS
|

På gp.se kan du säga din mening om artiklar som har vinjetten kommentera. Men du måste följa våra regler. Vår huvudregel är att alla inlägg ska vara sakliga och präglas av respekt både för andra som skriver kommentarer och för dem som omskrivs i artiklarna. Kränkande omdömen om enskilda får inte förekomma.

Vi vill heller inte se:

- Negativa kommentarer om etniskt ursprung, kön, politisk tillhörighet, sexuell läggning, yrke eller religiös åskådning om det saknar betydelse i sammanhanget.

- Svordomar eller obscena ord.

- Nonsensinlägg alternativt inlägg som avviker från ämnet.

- Kommersiella budskap eller andra former av marknadsföring.

ANNONS

- Rasistiska, pornografiska eller sexistiska formuleringar.

- Hot, trakasserier, skvaller eller lögner.

- Uppmaningar till brott.

- Användning av upphovsrättsskyddat material.

- Länkningar till andra webbplatser.

Var medveten om att dina kommentarer med namn eller pseudonym kan komma att publiceras i tidningen Göteborgs-Posten och i GP:s övriga digitala kanaler.

Övervakning: Kommenterarfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112).Det betyder att redaktionen regelbundet läser alla inlägg och vid behov tar bort de som vi anser bryter mot lagar. Om inläggen avviker från våra regler kan vi radera dem eller helt stänga av möjligheten till kommentering. Vi har också rätten att stänga av enskilda personer.

Tänk på att den som gör ett inlägg som strider mot lag personligen kan bli ansvarig. Artikelkommentarerna omfattas inte av det utgivarskap enligt yttrandefrihetsgrundlagen som gäller för gp.se

För att vara säkra på att inte tveksamma kommentarer ska slinka igenom behöver vi din hjälp. Efter varje inlägg kan du klicka på "Anmäl-knappen" om du anser att kommentaren är i strid med lag eller etik. Vi kommer då skyndsamt att kontrollera innehållet. gp.se har samma pressetik som den tryckta Göteborgs-Posten. GP:s etiska regler går att ladda ner via gp.se under fliken GP info.

ANNONS
ANNONS