Hallå eller! Susanne Delastacia

ANNONS
|

Vad ska du göra i helgen?

Hade jag inte varit för att jag sänt på fredag hade jag för nyfikenhets skull gått på technomässan, en en klubbmusikgudstjänst. Men nu jobbar jag, följt av askungesömn, för på lördag ska jag på bal, som svensk-österrikiska föreningen anordnar.

Har du planerat din outfit?

Ja, minutiöst! Det blir cerise och glitter. Sen kommer prinsen och hämtar i en vagn... Nej det var kanske fel saga... haha. Men man kanske träffar en prins? Sen blir det afterbal-brunch och så har jag en ledig söndag. Livet går i 180 just nu, ännu mer sedan jag blev ensamstående. Så det blir varannan veckaliv. Man blir väldigt bra på logistik!

ANNONS

Var du det redan innan varannan veckalivet?

Ja, jag var nog bra på att planera, det måste man vara i det här jobbet. Men sedan var jag tvungen att bli bättre, att bli bäst.

Vad har du för relation till Göteborg?

Halva mitt hjärta tillhör nog Göteborg! Jag har bott där i fyra år, jag älskar det! Jag bor i Stockholm och jobbar här, det har blivit ett hem - men jag älskar Göteborg.

Hur länge har du jobbat på tv4?

Det är nog 4-5 år. Jag är hallåornas hallåa, är den enda som har varit både på Svt, Ur och Tv4. Det blir sammanlagt 10 år.

Var kommer namnet Delastacia ifrån?

Det är skapat. det är bara jag och min dotter som heter så. Det är ihopsatt, kan man säga. Min mormor hette Anastacia. Gifter jag mig någon gång igen blir det definivt inget namnbyte.

Du skriver en blogg, hur kommer det sig att du började med det?

Det bara sjuder av roliga, allvarliga saker i mitt huvud. Jag måste få ur mig det. Jag älskar Ranelid för hans språk, jag är också lite lingvistisk språkakrobat. Det handlar inte om krämer och dagens outfits, men om jag har varit på nåt mingel eller så vill folk se hur man såg ut. Kan jag göra någon glad blir jag varm i själen.

ANNONS

Såg i bloggen att du gillar 50-talslooken. Hur viktigt blir utseendet när man jobbar som hallåa?

Det är viktigt, men inte på det sätet att man ska vara snyggast i världen. Det ska bli en symbios mellan utseende och manus som inte stör ut varann. Det är därför vi har stylister.

Men är det Idol vill gala-Delastacia fram, och ta på snyggaste klänningen - och det får jag!

Vad ser du helst på tv?

Jag försöker se första avsnitten av uppmärksammade nya serier, oavsett kanal. Sen är det antingen eller. Att få slippa allt vad underhållning heter och bara se dokumentärer och nyheter, eller så vill jag bara se nåt som inte betyder något alls. Jag älskar Greys anatomy, och Kontoret. Ove - jag älskar att hata honom. Jag har sett de två första avsnitten.

Vilka sidor gillar du mest hos dig själv?

Jag har svårt att prata om mig själv. Det blir så fel... En person som säger "Jag är ödmjuk" blir en paradox. Men jag försöker sätta guldkant på vardagens grötskål. Det handlar om livsgläjde, och att bestämma sig. Man kan hata världen i tio sekunder, men sen får det räcka.

Har du sidor du inte gillar hos dig själv?

ANNONS

Jag kan vara väldigt envis. Är det negativt? Jag har med åren lärt mig att välja mina strider.

När har du känt dig modig?

(Tystnad.) Jag har inte gjort något modigt på väldigt länge. Mod för mig är att gå emellan i ett bråk eller skydda någon, och det har jag inte behövt göra. Att ha en mångmiljonpublik i tv är inte mod, det är lyx. Det är som att sitta framför en stor familj!

Vad ser du fram emot under 2012?

Det har varit, rent privat, jobbigt det senaste året så jag hoppas att det blir ett lyckligt år då jag kan satsa både på det inre, med mindfulness, och kärlek. Och kärlek kan vara både till jobb, dottern eller till någon annan.

Hur länge har du sysslat med mindfulness?

Kanske de senaste två åren. Och floating! Det måste vara det närmaste man kommer att vara som en astronaut, nära stjärnorna. Jag gör det kanske en gång i månaden.

Hur längesen var det du slutade som dj?

Jag gjorde ett one night only-spelning för ett tag sen och det var så roligt! Men jag har slutat. Jag var dj i 10 år, på P3 mix och Dj Promotion, det vet nog inte folk om. Det kanske blir nån mer spelning...

ANNONS

Du är klassiskt skolad, spelar du fortfarande något instrument?

Nej.

Saknar du det?

Både ja och nej. Jag har lämnat den världen. Det där är ett ämne som kräver en helt egen intervju.

Kallas Delagala eller Delahallåa eller annat av kollegor och vänner.

Ålder: 38 år

Familj: Snart 8 år gammal dotter

Oväntad talang: Jag är bra på att bedöma olagade recept, om det blir gott eller inte. Jag har alltid rätt. Och att låta som tjuren Ferdinands mamma.

ANNONS