Den gångna veckans högsommarvärme ser ut att få sin sista dag under torsdagen – helgen ser ut att bli något ostadigare.
Den gångna veckans högsommarvärme ser ut att få sin sista dag under torsdagen – helgen ser ut att bli något ostadigare. Bild: Ulrika Karlsson

Högsommarvärme i dag – sen blir det svensk sommar igen

Den som inte passat på att njuta av veckans högsommarvärme ordentligt får se till att planera in ett dopp eller en solstund i parken under torsdagen. Helgen och första veckan i juli ser ut att bli både mer sval och ostadig.
– Det ser ut att bli en klassisk svensk sommar framöver, säger Lisa Frost, meteorolog på SMHI.

ANNONS

Under veckan har man kunnat njuta av soligt väder och temperaturer upp emot 25 grader i Göteborgsområdet. Tacksamt för semesterfirande göteborgare som annars fått nöja sig med en ostadig, regnig junimånad.

Torsdagen bjuder på växlande molnighet, men en hel del sol på sina håll. Temperaturen förväntas under dagen ligga runt 25-26 grader.

– Det ser ut att komma sydostliga vindar som kan svalka lite för dem som tycker att det är aningen varmt i solen, säger Lisa Frost, meteorolog på SMHI.

Framåt natten väntas regn

Denna vända med högsommarvärme ser dock ut att bli kortvarig.

– Redan natten till fredag har vi ett regnoväder som letar sig in från sydväst och det kan komma att bli åska. I samband med det kommer det även svalare luft som gör högsommarvärmen försvinner för den här gången, säger Lisa Frost.

ANNONS

Under fredagsförmiddagen väntas regnet dra vidare och vi kan vänta oss solchanser med en temperatur på drygt 20 grader som håller sig under dagen.

God prognos till helgen – men fortsatt svalt

Den som uppskattar ett något svalare men behagligt väder ser det ut att bli en härlig lördag.

– Då ser det hyfsat fint ut, en del stackmoln visserligen men tidvis soligt framåt eftermiddagen. De sydvästliga vindarna som drar in under fredagen se ut att hålla i även under lördagen.

Under söndagen väntas ungefär samma temperaturer men prognosen visar en risk för regnskurar under dagen. Ungefär liknande prognoser med svalare temperatur och nederbörd ser ut att hålla i sig i början av nästa vecka.

– Vi kan nog vänta oss en klassisk svensk sommar nästa vecka helt enkelt, säger Lisa Frost.

LÄS MER:Så mycket kostar en öl – på 101 krogar i Göteborg

LÄS MER:Läkarens tips: Så hanterar du extremvärme

LÄS MER:Günther Mårders spartips inför semestern

ANNONS