Dödshot riktades mot polisen och mot chefen Erik Nord.
Dödshot riktades mot polisen och mot chefen Erik Nord. Bild: Olof Ohlsson

”Hotellpyromanen” misstänks för hot mot polischef

Mannen som misstänks för dödshot mot polischefen Erik Nord i Göteborg har tidigare allvarligt hotat myndighetschefer – och är dömd för att ha anlagt tre bränder på Hotell Gothia i Göteborg, något GP tidigare berättat om. Nyligen rymde mannen från en låst rättspsykiatrisk avdelning i Västsverige. Det skriver GT.

ANNONS
|

Tidningen var först med att berätta att det förra helgen riktades ett allvarligt hot mot Erik Nord, högste chef för polisområde Göteborg. Hoten ska ha varit riktade mot Nords person och mot polismyndigheten i stort.

– Jag kommenterar inte det, vi brukar inte kommentera våra ärenden om hotelser mot vår verksamhet, förklarade Erik Nord för GP.

Grovt olaga hot

Hoten ledde till till förhöjda säkerhetsåtgärder kring polischefen och polishuset vid Skånegatan samt polisens lokaler på Stampgatan, som enligt uppgift skulle sprängas.

LÄS MER: Dödshot mot polischefen Erik Nord

Nyligen greps och anhölls en man i 25-årsåldern misstänkt för dödshoten. Mannen är misstänkt för grovt olaga hot och grovt olaga hot mot tjänsteman.

ANNONS

Mannen är känd av polisen sedan tidigare. Enligt GT betecknas han som ”farlig” efter att tidigare ha hotat myndighetschefer, bland annat en person som var involverad i en utredning mot honom.

LÄS MER: Tände eld inne på Gothia Towers – tre gånger

”Hotellpyromanen”

GP har tidigare berättat att mannen dömts för att tre gånger ha försökt tända eld inne på hotell Gothia Towers i Göteborg och mannen kallades därför ”hotellpyromanen”. Händelsen utspelade sig för två år sedan och orsakade skador för en kvarts miljon.

Den misstänkte mannen rymde nyligen från en låst rättspsykiatrisk avdelning i Falköping och har efter tidigare hot mot myndigheter stått under bevakning av säkerhetspolisen, Säpo.

I samband med hoten mot polischefen och polisen greps och anhölls han. Det är oklart vilken inställning mannen har till anklagelserna.

ANNONS