Dramatik utspelade sig i Tuve när en hund bet en polis i benet och gjorde utfall mot patrullen. Polisen sköt hunden, som avled på platsen.
Dramatik utspelade sig i Tuve när en hund bet en polis i benet och gjorde utfall mot patrullen. Polisen sköt hunden, som avled på platsen. Bild: Läsarbild

Hund skjuten av polis på Hisingen – bet polisman i benet

I samband med en utryckning på Hisingen blev en polis biten av en hund. Hunden gjorde utfall mot patrullen, som sköt hunden. Hunden avled på plats.

ANNONS
|

Under fredagseftermiddagen skickade polisen en polispatrull till Nolehultsvägen, i Tuve, för att hjälpa en påverkad man vid en hållplats.

Mannen hade en stor hund med sig, som enligt polisen inte hade koppel. Enligt polisen backar patrullen tillbaka, men när den lösa hunden springer mot polismännen och gör ytterligare ett utfall, skjuts den.

– I anslutning till att en polisman ska hjälpa påverkade mannen blir han biten i benet och när hunden gör ytterligare utfall mot patrullen så skjuter de den säger Anna Göransson, presstalesperson för polisen region Väst.

Utfall mot patrull

Ett vittne till händelsen berättar för GP om händelseförloppet. Han hade sett mannen tidigare under dagen gå med hunden, som då var kopplad.

ANNONS

– Jag hörde några skott och blev chockad som fan och tänkte ’vad är det som händer?’ När jag kom fram har de lagt ett skynke över hunden, en schäfer, och mannen var medvetslös.

Vittnet berättar att flera polisbilar hade tagit sig till platsen och han bevittnade polisen som tog hand om den medvetslöse mannen.

– Det känns inte okej att skjuta en hund. Jag såg honom innan och då hade han koppel på hunden. Jag såg inte allt som hände, men jag tycker inte att det är rätt, säger han.

Våld mot tjänsteman

En anmälan om våld mot tjänsteman samt försök till våld mot tjänsteman upprättas.

– Vi undersöker i vilken mån mannen varit ansvarig för hunden som gjorde utfall mot polisen, säger Anna Göransson.

Den bitne polisen körs till sjukhus för kontroll efter händelsen. Skadan ska inte vara allvarlig enligt polisens uppgifter.

ANNONS