Spårvagn ej i trafik i Göteborg.
Spårvagnarna är indragna på flera sträckor i Göteborg, när nästa del av sommarens underhållsarbeten inleds under måndagen, 5 augusti. Bild: Petter Trens

Inga spårvagnar mellan Göteborg och Mölndal – hållplatser indragna

Flera hållplatser i spårvagnstrafiken är indragna i augusti. Bland annat går inga spårvagnar mellan Göteborg och Mölndal, till följd av spårarbeten.

ANNONS
|

Från och med måndagen, den 5 augusti, gäller det att vara extra uppmärksam på hur ens spårvagn går. Två spårarbeten, på olika platser i Göteborg, påverkar nämligen trafiken.

Mellan hållplatsen Liseberg Södra (tidigare Getebergsäng) och Mölndal är spårvagnstrafiken helt indragen, vilket påverkar linje 2 och 4. Spårvagnarna ersätts med buss. Även busslinje 86 är indragen i riktning mot Frölunda på sträckan.

Spårarbetet beräknas pågå fram till den 19 augusti, och är en del av den underhållsplan för sommaren som GP tidigare berättat om.

– De största arbetena gör vi på sommartid, eftersom vi har ett minskat resande då. Skolorna är stängda och många är på semester. Då passar vi på att göra de jobb som måste göras, sade Tammo Oveissi, avdelningschef för trafikomläggning på Västtrafik, tidigare i sommar.

ANNONS

Domkyrkan och Grönsakstorget dras in

Det andra spårarbetet som inleds under måndagen kommer pågå ytterligare lite längre än så, fram till 2 september. I det fallet dras hållplatserna Domkyrkan och Grönsakstorget in i centrala Göteborg.

Spårvagnslinjerna 2, 6 och 11 kommer i stället att köra via Stenpiren. Även busslinjerna Röd, 16, 25 och 61 kommer att ta andra vägar.

Västtrafik hänvisar resenärer till reseplaneraren på bolagets hemsida, eller till appen Västtrafik To Go, för mer information om resvägarna.

LÄS MER:Stort antal linjer dras in i sommar

LÄS MER:Göteborgs nya spårvagn försenad – på grund av vägarbete i Tyskland

LÄS MER:Västtrafik totalrenoverar 80 spårvagnar – för en miljard

ANNONS