Ingen sprit efter tre

ANNONS
|

I går eftermiddag satte sig sociala resursnämndens utskott i ett extra möte för att diskutera öppettiderna för restaurang Valand i Göteborg. Nattklubben ville förnya sitt nuvarande serveringstillstånd, som sträcker sig till den 31 maj och som innebär att de får servera alkohol fram till klockan 05, men fick avslag av en enig nämnd. Det nya tillståndet lyder till klockan 03.

Bengt Arne Reinholdsson (S) som är ordförande i utskottet är mycket kritisk efter att ha läst de rapporter som lämnats om Valand, bland annat från polisen.

– Det var utifrån polisens uppgifter som vi fattade beslutet. Vi har omfattande rapporter om fylleri och andra problem vid och utanför Valand. Det handlar inte om några enstaka fall utan om upprepade överträdelser.

ANNONS

Mycket misshandel

Enligt Reinholdsson har det rapporterats 39 misshandelsfall på och kring Valand och Lilla London (som lyder under samma serveringstillstånd).

– Vi ser det som negativt att de vänder sig mot en ung publik, 18-20 år, och det har varit för mycket fylla och bråk. Det var ingen överraskning att polisen hade den här uppfattningen.

Kan serveringstillståndet vara i farozonen?

– Det var inte det som behandlades så jag vill inte spekulera för mycket i det, men om man tittar på situationen och hur allvarligt det är så förstår man. Det måste vara någon ordning och det har det inte varit här.

Ingen kommentar

Enhetschef Annelie Silvander på tillståndsenheten konstaterar att det finns en rapport bakom Valandsärendet men vill inte kommentera uppgifterna ännu. Under fredagen avser enheten att offentliggöra hela den interna rapporten.

GP har utan framgång försökt att nå Valands vd Karl-Åke Bäckström.

ANNONS