Det regnoväder som drar in över Göteborgsområdet under lördagskvällen ser ut att hålla i sig fram tills söndagsmorgonen.
Det regnoväder som drar in över Göteborgsområdet under lördagskvällen ser ut att hålla i sig fram tills söndagsmorgonen. Bild: Peter Claesson

Kraftigt regn under kvällen

En blöt lördagsafton väntar Göteborgsområdet. Ett kraftigt regnoväder har under dagen färdats norrut över Sverige och göteborgare som planerat en kväll ute på stan kan vänta sig kraftiga skurar under natten till söndag.

ANNONS
|

Det regnoväder som under fredagen och lördagsmorgonen härjat i Danmark och i södra delarna av Sverige kommer under eftermiddagen nå Göteborg.

– Det kommer inledningsvis komma lite skurar men sen återgå i ett sammanhängande regnoväder som håller i sig under natten. Det ser inte ut att bli särskilt blåsigt och inga stora inslag av åska, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

För södra delarna av Sverige har SMHI utfärdat gula varningar med bland annat risk för översvämningar. I skrivande stund finns det inga varningar för Göteborgsområdet.

– Det finns en stor lokal variation över nordvästra delarna av Götaland. Det kan komma att bli riktigt kraftiga skurar, men vi vet inte om de kommer passera över Göteborg i nuläget. Det kan hända att man utfärdar en varning med kort framförhållning, enligt prognosen behövs inte det, säger Sofia Söderberg.

ANNONS

Växlande väder på söndag – håller i sig under veckan

Under söndagsmorgonen kommer ovädret att dra sig vidare norrut – men helt skonat från regn verkar Göteborg inte bli under söndagen.

– Framåt dagen på söndag ser det ut att bli växlande molnighet med en temperatur mellan 17 och 20 grader. Det kan dock komma ett par skurar och det väntas sydvästliga vindar som ni på västkusten nog skulle kalla för småblåsigt.

När unga fotbollsspelare från hela världen besöker Göteborg i samband med Gothia Cup nästa vecka kommer de enligt prognosen bjudas på ett klassiskt svenskt, eller kanske ett klassisk göteborgskt, sommarväder.

– Det verkar som skurarna kommer i omgångar under veckan och det kan komma inslag av åska lite av och till. Emellan ser det dock ut som att det kommer bli ett klassiskt svenskt sommarväder med växlande molnighet, säger Sofia Söderberg.

LÄS MER:Loppislistan: Nio härliga fyndställen i Göteborgsområdet

LÄS MER:Tips och fallgropar när du ska bestiga Kebnekaise

LÄS MER:Här finns det mycket jordgubbar i sommar

ANNONS