Kvinna död efter spårvagnskrock i Majorna

En kvinna i 40-årsåldern har dött efter att på cykel ha kolliderat med en spårvagn i Majorna under måndagsmorgonen. Kvällen efter händelsen passerar flera cyklister olycksplatsen – trots att stoppljuset lyser rött.
– Jag tycker att det är en läskig korsning, säger My Lundahl som cyklar genom korsningen nästan varje dag.

ANNONS
|

En cyklist och en spårvagn krockade på Karl Johansgatan mellan Kaptensgatan och Chapmans torg under måndagsmorgonen. Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen.

– Cyklisten ska ligga framför spårvagnen, sa Fredrik Hjertén, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten, då.

Cyklisten, en kvinna i 40-årsåldern, fick föras med ambulans till sjukhus. Under tisdagskvällen meddelade Sahlgrenskas pressjour att kvinnan avlidit.

– Anhöriga är underrättade, säger Charlotte Benjaminsson på Sahlgrenskas pressjour.

Utreds av Göteborgs spårvägar

Enligt Robert Lindberg, pressansvarig på Göteborgs spårvägar, utreds olyckan av deras egen säkerhetsavdelning och polis. Det exakta händelseförloppet är i nuläget oklart.

– Föraren får krishantering, vi skräddarsyr krisarbetet och stödsamtalen, säger Robert Lindberg.

ANNONS

Det är väldigt sällan den här typen av dödsolyckor inträffar, berättar Robert Lindberg. Senaste en dödsolycka ägde rum med en spårvagn inblandad var 2021.

– Jag blir lika berörd varje gång, det är väldigt tragiskt när något sånt här händer, säger Robert Lindberg.

My Lundahl och P-O Dalnäs cyklar igenom korsningen mellan Såggatan och Karl Johansgatan nästan varje dag.
My Lundahl och P-O Dalnäs cyklar igenom korsningen mellan Såggatan och Karl Johansgatan nästan varje dag. Bild: Olof Ohlsson

”En läskig korsning”

Vid korsningen mellan Såggatan och Karl Johansgatan där olyckan inträffade är det under tisdagskvällen stillsamt. Några cyklister trampar över spårvagnsspåren och passerar stoppljusen i hög hastighet, trots att det lyser rött. Men My Lundahl och P-O Dalnäs kliver av cykeln och väntar på att ljuset ska slå om.

– Jag kan cykla mot rött vid andra övergångsställen, men jag skulle inte göra det här, jag litar inte på att jag hinner uppfatta allt här, säger My Lundahl.

Hon pekar rakt fram, på andra sidan gatan, där sikten skyms av en byggnad.

– Särskilt inte om jag kommer från det hållet, säger hon.

Hon cyklar över korsningen nästan varje dag, men beskriver cykelpassagen som obehaglig.

– Även om det är grönt så saktar jag alltid in här, det är en konstig vinkel och dålig sikt. Jag tycker att det är en läskig korsning, säger hon.

LÄS MER:Cyklist och spårvagn har krockat

ANNONS