Larm: Misstänkt mina vid återvinningscentral i Tagene

Strax efter klockan 13 larmades polisen till Tagene återvinningscentral på Hisingen. Enligt larmet rörde det sig om en mina. Efter att nationella bombskyddet undersökt föremålet via drönarbilder kunde de konstatera att föremålet var ofarligt – det handlade om en gasbehållare.

ANNONS
|

Strax efter klockan 13 larmades polisen till Tagene återvinningscentral på Hisingen. Enligt polisens presstalesperson Thomas Fuxborg är det någon som sett en mina i en av depåerna.

– Vi får åka dit och göra en okulär besiktning. Är det en mina så är det militären som får ta hand om det, säger han.

Anders Lisle, processledare på kretslopp och vatten på Göteborgs stad, skriver i ett mejl till GP att den misstänkta minan är på deponin i anslutning till återvinningscentralen. Återvinningscentralen är öppen.

Legat på deponin i tre månader

Den misstänkta minan hittades bland slaggresterna efter avfallsförbränningen i Sävenäs som har legat på deponin i Tagene i tre månader. Det innebär att minan har gått igenom förbränningspannan innan den hamnade på deponi.

ANNONS

– Det är cirka tusen grader i pannan så sannolikt har den väl detonerat i pannan, säger Mimmi Lagergren, kommunikationschef på Renova.

Strax innan klockan 15 meddelade polisen att man kommer undersöka platsen med hjälp av drönare. Fyrtio minuter senare kunde polisen lämna området.

– Nationella bombskyddet kunde konstatera att det inte var någon mina utan en gasbehållare, säger Christian Brattgård, polisens presstalesperson.

I en tidigare version uppgavs att den misstänkta minan fanns på återvinningscentralen. I själva verket kom larmet från deponin i anslutning till återvinningscentralen.

ANNONS