Lastbil och bil i krock på E6

En bil och en lastbil kolliderade på E6 i Göteborg under söndagsnatten. Ett stort läckage av diesel orsakade stora problem i trafiken – vägen var helt avstängd i närmare ett dygn. Men nu är det återigen full framkomlighet.

ANNONS

Efter nästan ett helt dygn är det återigen full framkomlighet på E6 i norrgående riktning strax före Tingstadstunneln.

På söndagseftermiddagen var det alltjämt långa köer på E6:an i norrgående riktning, efter en olycka mellan en lastbil och en personbil under natten till söndag.

Halka på platsen tros ligga bakom olyckan.

– Det är något tidigare utsläpp av diesel på vägbanan som har gjort att det blivit väldigt halt, uppgav Lars Larsson på räddningstjänsten under natten.

Enligt räddningstjänsten rörde det sig om stora mängder diesel.

Sanerade platsen

Arbetet med att sanera vägbanan och återställa betongbarriärer fortsatte på söndagen och in på natten till måndag.

ANNONS

– Bilister uppmanas vända vid Munkebäck och köra ner i Marieholmstunneln om man ska norrut. Trafiken är påverkad i hela det området, säger Martin Gärdehed, vägtrafikledare, under söndagseftermiddagen.

Vid olyckan törnade lastbilen emot ett fundament i den järnvägsbro som håller på att byggas vid Gullbergsmotet. Innan trafiken skulle kunna släppas på igen krävdes också en inspektion av den.

Var halt på platsen

Det var 02.49 natten mot söndag som räddningstjänsten larmades till en olycka på E6 i Göteborg.

– Det är en lastbil och en personbil som har gått ihop där, sa Lars Larsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg, under natten.

Även ambulans larmades till platsen, men ingen person ska ha behövt föras till sjukhus.

– Föraren till personbilen ska ha upplevt att det var halt på plats och fick sladd och körde in i mitträcket, berättade Fredrik Flyberg, vakthavande befäl vid polisen i Väst.

ANNONS