Lyxliv för tyska turister

ANNONS
|

Passagerarna slussas sakta mot utgången, de ska ut på sightseeingtur i Göteborgs stad när pressen ska få gå ombord och titta på det luxuösa skeppet. I vestibulen möts man av en elegant inredning i mjuka färger. Hela långväggen är en tavla av det gamla Köpenhamn, med den lilla havfruen i centrum.

- På Aidabella har det valts en mjukare inredning, mer nedtonat och elegant. Smooth. Systerfartyget Aidadiva har en fräckare och mer distinkt inredning, säger guiden Markus. Han är även danslärare och programledare ombord.

95 procent tyskar

Att resa med AIDAbella på sin jungfrutur kostar 900 euro, då är all mat, dryck och alla tänkbara lyxiga tidsfördriv inkluderade i priset. Resan varar i åtta dagar och utgår ifrån tyska Warnemünde och besöker sedan hamnar i Bergen, Oslo, Göteborg och Köpenhamn innan de återvänder till Tyskland, 95 procent av passagerarna är tyskar.

ANNONS

På båten finns ett stort antal lyxiga restauranger som kan tillgodose alla smaker. Det finns en sushibar, ett amerikanskt steakhouse, ett svenskt kök och flera andra "foodcorners". Passagerna behöver aldrig gå med kurrande magar på sin resa, det garanteras.

Exklusiva affärer

Det finns stora salonger med exklusiva affärer där alla tänkbara smycken, klockor och märkeskläder finns att köpa. Allting är skattefritt, men bara ute till havs. I hamn är affärerna stängda. Det är inte svårt att göra av med pengar på AIDAbella. För den som inte är sugen på shopping finns ett casino med otaliga spelmaskiner och pokerbord och på stora scenen visas olika uppträdanden varje halvtimma. Hela tiden ny underhållning.

Skeppet är av allra modernaste slag, skeppsbyggarkonst utöver det vanliga och det största kryssningsfartyg som kommer att besöka Göteborg under året.

Afrikansk spa-avdelning

Livet ombord är till synes bekymmersfritt. När nästan alla de 2010 passagerarna är ute på sightseeing så ser man inga köer till bufféborden eller någon trängsel i polen. Men det är förmodligen något man kan leva med, när solen lyser och det 6400 kvadratmeter stora soldäcket inbjuder till avslappning och solbadande.

På kvällen kan man dansa till den levande musiken, få en behandling på den Afrikainspirerade spa-avdelningen eller varför inte se en fyrdimensionell biofilm med ultramodern ljudkvalitet och stolar som rör sig händelseenligt.

ANNONS

- Att åka på lyxkryssning blir mer och mer populärt, det är bekvämt och ligger lite i tiden med miljödebatter och allt, säger Cecilia Carlsson från Göteborgs Hamn.

AIDAbella:

ANNONS