Mamman kördes ihjäl – åklagaren yrkar på livstid

De två sönerna står åtalade för att ha kört ihjäl sin mamma. Nu vill åklagaren att den äldre sonen ska dömas till livstids fängelse, rapporterar P4 Göteborg.

ANNONS
|

Det var den 30 juli förra året som Nadja Blom och hennes man Lolo blev påkörda på en gångbana i Lundby på Hisingen i Göteborg. Hon avled senare på sjukhus av sina skador, medan han blev svårt skadad men överlevde.

Nu pågår rättegången mot kvinnans söner, 17 respektive 22 år gamla, som står åtalade för mord och mordförsök.

Under måndagen framkom det i rätten att åklagare Hediye Kurt vill se att bröderna döms till långa fängelsestraff. Hon yrkar på 14 års fängelse för den yngre brodern, då hon anser att ungdomsvård inte är tillräckligt, och livstids fängelse för den äldre brodern.

ANNONS

Det var han som satt bakom ratten när bilen körde på paret i minst 60 kilometer i timmen. Kort därefter sände sönerna live på Facebook från bilen.

– Vi har kört över våran mamma, fattar du? Nu kan ni gå och leta efter dem på sjukhuset om de fortfarande lever. Jag vet inte om de fortfarande lever, sa en av dem i sändningen.

Åklagaren: ”Finns ett hedersmotiv”

Bröderna greps senare misstänkta för mord och mordförsök. Som GP tidigare har rapporterat fanns det ett missnöje hos flera familjemedlemmar och släktingar gällande Nadja Bloms nya relation.

– Det finns ett hedersmotiv som vi fokuserar på. Mamman hade inlett en relation som skapat upprördhet i hela släkten, har kammaråklagare Hediye Kurt tidigare uttryckt.

Utöver sönerna åtalades även

  • deras farmor, för grovt skyddande av brottsling, olaga hot och uppmaning till självmord
  • deras farfar, för grovt skyddande av brottsling, grovt olaga hot, olaga hot, uppmaning till självmord och försök till grov utpressning
  • deras pappa, Nadja Bloms tidigare make, för olaga hot
  • Nadja Bloms svärfar, för grovt förtal av hennes tidigare svärfar

De båda sönerna står dessutom åtalade för flera fall av olaga hot.

LÄS MER:Tio av de mest uppmärksammade brotten i Göteborg under 2022

LÄS MER:Nadja Blom kördes ihjäl – sönerna åtalas för mord

ANNONS