Massor av cyklar stjäls i studenthuset

ANNONS
|

Det stjäls allt fler cyklar i Göteborg. I ett studenthus på Lindholmen har flera av de boende blivit av med sina cyklar. Johan Jönsson, student på Göteborgs Universitet, har blivit av med två nya cyklar på sju månader. Den senaste försvann i måndags.

– Det är bara tråkigt att inte få ha sina saker ifred. Den första gången blev jag sur, nu blev jag bara paff. Jag tänkte att två lås ska väl ändå avskräcka lite, men det gjorde det inte, säger han.

Polisanmält stölderna har han gjort båda gångerna. Den första gången var det ett vittne som såg någon vid hans cykel, men eftersom personen hörde av sig dagen efter var det för sent. Han hade ställt cykeln utanför huset en fredagskväll efter att ha köpt pizza i september förra året. Efter det var han tvungen att köpa en ny cykel och den har han varit noga med att förvara i cykelkällaren. Trots det blev den också stulen.

ANNONS

– Det är bra med ett sådant här rum, men det är lite för lätt att komma in. Brickorna vi har är bra, men det är lätt att lägga ett batteri eller en sten emellan dörrarna så att de inte stängs.

Nu måste Johan Jönsson köpa en ny cykel igen och den tänker han, precis som flera av de boende, förvara på sin balkong. Han har bott i huset i snart två och ett halvt år och tycker att det har varit många cykelstölder hela tiden. Framför allt sedan i somras menar han att stölderna har ökat. De gamla cyklarna får vara ifred trots att det är många som inte låser dem. Tjuvarna är ute efter de nyaste. Johan Jönsson hade två lås till sin senaste cykel, varav det ena var stöldsäkert. Enligt honom har det också varit många cykelstölder i huset bredvid där en vinkelslip ska ha använts för att få loss cyklarna.

– Det skulle behövas något sorts larm, så om dörrarna stod öppna för länge så skulle det börja tjuta lite. Det tror jag hade hjälpt.

ANNONS