Mystisk röklukt över Göteborg – ingen orsak hittad

Under tisdagskvällen fick räddningstjänsten in en stor mängd larm om röklukt från flera olika områden i Göteborg.
En massiv sökinsats efter orsaken inleddes – men utan framgång. Vid midnatt valde räddningstjänsten därför att avsluta sin insats.
– Vi har varit ute och letat i timmar och som det är nu så har vi inget att gå på, säger larm- och ledningsoperatör Christer Dyrfelt.

ANNONS
|

Redan vid 21.45-tiden kom det första larmet om röklukt, då från Härryda.

Vid 23.40 hade räddningstjänsten fortfarande inte lokaliserat källan, och inte heller ringat in vilket område det kommer från.

– Vi letar fortfarande för fullt. Det är ett stort område. Mölnlycke, Mölndal, Lunden, Örgryte, Gårda, säger larm- och ledningsoperatör Christer Dyrfelt.

Någon som helst teori vad det handlar om?

– Nej, vi gissar inte ens utan vi letar, säger Christer Dyrfelt.

Mängder av läsare har hört av sig om röklukten till GP – med adresser i allt i från Mölnlycke, Örgryte, centrala Göteborg och stora delar av Hisingen.

ANNONS

”Ingen har lokaliserat någonting”

Polisen deltar även de i sökinsatsen, men har hittills också gått bet.

– Jag tror att vi har slagit någon form av rekord i larm från räddningstjänsten i kväll, säger vakthavande befäl Morten Gunneng och fortsätter:

– Ingen har lokaliserat någonting, vare sig räddningstjänsten eller vi. Det är konstigt att det inte verkar finnas någon brandhärd men vi letar på tillsammans med räddningstjänsten.

Avslutar insatsen

Och mer än så skulle det inte heller bli. Trots att en mängd resurser varit ute i flera olika områden har räddningstjänsten inte lyckats hitta någon orsak, och meddelade därför vid midnatt att man avslutat sin insats i nuläget.

– Vi har varit ute och letat i timmar och som det är nu så har vi inget att gå på. Vi har åkt i alla områden folk har larmat om, säger Christer Dyrfelt.

Flera läsare har uttryckt oro över lukten, finns det något man borde tänka på?

– Känner man ett obehag så får man stänga sin ventilation.

Ni har inga misstankar om att det kan röra sig om en farlig lukt?

– Jag har inte känt lukten själv och kan därför inte uttala mig om det, men det är inget som någon som varit ute har sagt i vilket fall. Det ska helt enkelt lukta brandrök.

ANNONS
ANNONS