Ny start på resan för passagerarna på Landvetter

ANNONS
|

Efter midsommar blir det en gemensam terminal för inrikes- och utrikesresenärer på Landvetter Airport. Det innebär att alla passagerare kan handla och äta tax free, något som tidigare bara har varit öppet för dem som reser utomlands. Flygplatsen har länge velat slussa in alla resenärer till samma lokaler efter säkerhetskontrollen. För en tid sedan godkände Tullverket förslaget.

– Det här är framför allt positivt för våra resenärer. I dag med Schengen är det ingen skillnad på att åka till Stockholm eller Bryssel. Eftersom flygplatsen växer får vi fler och fler resenärer och därför måste vi utnyttja lokalerna, säger Fredrik Olsson som är kommunikationschef på Landvetter Airport.

ANNONS

Enligt honom går det flest inrikesflyg på vardagar, men dessa gater står ofta tomma under helgerna då flest utrikesplan används. Öppningen mellan inrikes- och utrikesavgångshallarna gör det möjligt att använda reserverade gater till andra flygplan. Till exempel kan de gater som i dag är reserverade för inrikesflyg kunna utnyttjas av utrikesflyg. På detta sätt blir det färre passagerare som behöver bussas till och från terminalen.

När den gemensamma terminalen är klar kommer även inrikesresenärer att behöva passera tullkontrollen.

– Vi jobbar på att kunna separera flödet. All utveckling hos oss gör att vi blir större och mer internationella. Jag ser det bara som positivt och tror att göteborgarna är stolta över Landvetter.

ANNONS