Oklar orsak till kvinnors död

ANNONS
|

Båda kvinnorna är i 40-års åldern och utan synliga skador på kroppen. Obduktion väntar och fram tills dess kan polisen inte definitivt utesluta att brott skulle ha begåtts.

- De båda fallen är tämligen lika, säger Marie Borgelind, jourhavande kriminalkommissarie vid Västra Götalandspolisen.

En av kvinnorna, född 1967, hittades död på Sommarvädersgatan. När polisen anlände befann sig tre manliga bekanta i bostaden.

- Det fanns väl omständigheter på platsen som då tydde på att det kanske handlade om ett brott. Men sedan teknikerna gått igenom lägenheten har vi beslutat oss för att tona ner den teorin. För mig ser det inte ut som mord. Varken där eller i Bergsjön, förklarar P-O Johansson, chef för länskriminalens spaningsrotel.

ANNONS

Männen som fanns i bostaden på Sommarvädersgatan förhördes under natten men släpptes på torsdagsmorgonen, samtliga fria från misstankar om brott.

I samband med dödsfallet på Tellusgatan i Bergsjön, där en kvinna född 1966 påträffades avliden, greps en man som ännu satt i förhör tidigt på torsdagsmorgonen.

Enligt polisen finns emellertid inga brottsmisstankar mot honom i nuläget.

Polisen tekniska undersökning fortsätter under dagen.

- Vi utreder förstås sådana här ärenden mycket noga. Allt för att undvika eventuella misstag. Svaren från obduktionen kommer i nästa vecka, och då vet vi mer bestämt, avslutar P-O Johansson.

ANNONS