Pånyttfödd i ett inrutat liv

ANNONS
|

Sluta upp med de där jävla Bitstrips-serierna!

Så dundrade ett irriterat interneti november, strax efter att appen som skapar seriestrippar med dig och dina facebookvänner i huvudrollen hade fått sitt megagenombrott och lusat ner varenda medborgares facebookfeed snabbare än någon hunnit säga ”sociala medier”.

Som väntat kom snart tipsen på hur man slipper vännernas Bitstripsrutor i sin egen feed och så var det roliga över för den här gången.

Men klaga, säger jag. Bitstripstrenden var ju bara ett tecken på att världen fattat att serier är grejen (fråga bara Nanna Johansson, Sara Granér och Liv Strömqvist) och det är en BRA sak.

ANNONS

Vem kan klandra någon för att vilja hotta upp sin facebookstatus? Herregud, deflesta statusuppdateringar är verkligen inte så vitsiga att de inte mår bra av en liten cartoon-dos. Tvärtemot vad vissa hävdar blir allt – ALLT – roligare i serieform.

Så nu när vi fastställt detta, ämnar jag härmed namedroppa några andra verktyg som finns för att göra egna serier med – och underförstått, plåga dina facebookvänner med: Strip Generator, Pixton, ToonDoo och ToonLet är bara några.

Låt the seriestrips-madness begin. Again.

ANNONS