Parkeringskaos vid badplatser – busslinjer indragna

Två bussträckor i Göteborg har på söndagen ställts in på grund av felparkerade bilar vid badplatser. Det gäller Sillviksbadet och Kippholmen på Hisingen, och busstrafiken är preliminärt inställd resten av söndagen.

ANNONS
|

Västtrafik ställde 15.45 in all trafik för busslinje 23 på Hisingen, på grund av ett stort antal felparkerade bilar i närheten av den populära badplatsen Sillvik i Torslanda.

– Bussarna har haft svårt att komma runt och vända vid hållplatsens vändslinga, på grund av att så många bilar står felparkerade, säger Oliver Ceder på Västtrafiks störningshantering.

Göteborgs stad har skickat ut extra parkeringsvakter för att hjälpa till, säger Emir Slavotic som är vice vd på Göteborgs stads parkering.

– De kan hänvisa bilister att ställa sig rätt, utfärda kontrollavgifter och böta felparkerade bilar.

Kan innebära livsfara

Han misstänker att orsaken att det sker just i dag är att vädret.

ANNONS

– Jag är inte överraskad i och med att vädret blivit så fint i helgen, efter flera veckors dåligt väder.

Även en del av busslinje 22 till badplatsen Kippholmen har under söndagen varit inställd på grund av många felparkerade bilar. Där stängdes sträckan mellan Björlanda Kile och hållplatsen Kippholmen av vid 13.40. Vid 18-tiden rullar dock trafiken igen, enligt Västtrafik.

– Vi har haft en trafikledare ute och som bedömt att det åter går att trafikera eftersom bilarna som tidigare stod i vändslingan nu är borta, säger Oliver Ceder på Västtrafik.

Vad gäller buss 23 till Sillvik är det däremot vid 18-tiden fortfarande oklart om trafiken kommer kunna återupptas på söndagen.

När GP kommer till platsen under sena eftermiddagen råder det fortfarande något slags organiserat kaos. En ut-en in systemet. Att det är trångt råder det ingen tvekan om och trots att bussarna är inställda verkar folk ta sig hem på andra sätt.

Istället för bussen väntar folk på taxi. En ung tjej berättar för GP att hon väntar på sina föräldrar som ska hämta henne och en kompis. En annan kvinna söker med blicken och försöker hitta rätt bil.

Emir Slavotic vid Göteborgs stads parkering varnar för att felparkering vid badplatser i värsta fall kan få allvarliga konsekvenser.

ANNONS

– Om det skulle bli någon drunkningsolycka kan det innebära livsfara om räddningstjänst och ambulans behöver ta sig dit och hjälpa folk i nöd, säger han.

LÄS MER:Allmän badplats på Styrsö behöver rivas – strider mot detaljplan

LÄS MER:Efter kräklarmen från Dalsjön – badvattnet är otjänligt

LÄS MER:Saltholmen sticker ut – inget nakentvång på andra kallbadhus i Västsverige

ANNONS