Peter Hjörne fyller 70: ”Ett privilegium”

GP:s tidigare ägare och vd Peter Hjörne fyller 70 år.
Födelsedagen spenderas vid fyren Pater Noster i Bohuslän med nära och kära.
– Det är privilegium att vara med. Det är kul med födelsedagar, säger Peter Hjörne.

ANNONS
|

Peter Hjörne har tidigare varit både ägare och vd för GP. Tidningen köptes år 1926 av Harry Hjörne och år 2021 sålde familjen sin sist andel. Sedan dess har Peter Hjörne fortsatt att skriva ledare i GP.

Nu fyller han 70 år och födelsedagen ägnar han åt annat än att skriva. Tillsammans med familjen har han checkat in på hotellet Paster Noster ute i Bohuslän.

– Jag har faktiskt varit här innan men nu är det väldigt fint när det nya gänget tagit över. Vi har haft poängpromenad och målat akvarell med mycket varierande resultat. Sen äter vi gott och pratar. Det är väldigt avslappnat. Nu dricker vi kaffe och äter muffins. Havet är så långt ögat kan nå och det är fantastiskt väder, säger Peter Hjörne.

ANNONS

Tidigare under dagen blev det även en båttur.

– Vi var på säl-safari och kollade på kolonin. Det är jättemycket säl här. Vi anser att det fanns sjölejon också, men de som jobbar här håller inte riktigt med.

”Skönt med lugnare tillvaro”

Det finns ingen åldersnoja att prata om.

– Det är inte mycket annorlunda än att fylla 69 mer än att familjen uppvaktar lite mer och en och annan hör av sig. I övrigt känns det inget särskilt. Det är privilegium att vara med. Det är kul med födelsedagar, ett trevligt tillfälle att samla familjen.

Peter Hjörne har ingen ”bucket list” för det tycker han låter obehagligt. Men med mer tid blir det mer läsande, musik och seglande. Samt ett par andra åtaganden.

– Jag håller på med det jag sysslat med länge och det är ”Öppet Hus”, ett integrationsprojekt. Det lägger jag en del tid på, sen sitter jag i Taube-stiftelsen, det har alltid varit ett intresse. Jag är också fortfarande aktiv i tryckerierna som familjen varit involverad i.

Saknar du GP?

– Jag skriver ju fortfarande och det tycker jag är roligt och med det övriga arbetet var det ju full sula. Det är ganska skönt att det är en lugnare tillvaro och inte ha det ansvaret som det var.

ANNONS

Finns det någonting annat du vill säga till läsarna?

– En av de sakerna som vart roligast genom alla år är kontakten med läsarna. Det har varit och är givande. Inte för att alla håller med men det gör det också roligt. Det piggar upp.

LÄS MER:GP skänker tio miljoner gamla foton till göteborgarna

LÄS MER:Hjörne är för alltid inskriven i göteborgarnas historia

LÄS MER:Hjörne efter försäljningen: ”Jag har varit nostalgisk”

ANNONS