Den nya minnesplatsen ligger i ett grönområde som det går att promenera till från Olskrokstorget. I närheten av parkområdet finns det också parkeringsplatser.
Den nya minnesplatsen ligger i ett grönområde som det går att promenera till från Olskrokstorget. I närheten av parkområdet finns det också parkeringsplatser. Bild: Meli Petersson Ellafi

Polisen har flyttat minnesplats efter dödsolycka

Efter söndagens tragiska trafikolycka då fyra unga människor miste livet har sörjande människor sökt sig till Olskroksmotet och placerat ut ljus, blommor och fotografier. Polisen beskriver platsen som direkt farlig att vistas på för fotgängare och har därför flyttat minnesplatsen en kortare sträcka.
– Det är av säkerhetsskäl, vi vill inte riskera att det sker ytterligare en olycka, säger Ulla Brehm, vid polisen.

ANNONS
|

LÄS MER:Fyra personer döda efter svår trafikolycka

Flytten av minnesplatsen skedde på tisdagsförmiddagen då vägen stängdes av en kortare stund.

– Det gick stilla och värdigt till. Nu kan de som vill hedra de omkomna göra det på ett säkert sätt och behöver inte passera Europavägen där trafiken är intensiv och farterna ofta höga, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen.

Den nya minnesplatsen dit fotografier, blommor och ljus har flyttats till ligger cirka 50 meter bort.

På Facebook skriver polisen:

"Dit kan ni som önskar ta er på ett säkert sätt. Det finns parkeringar precis i närheten, åker ni kommunalt ligger även hållplatserna nära."

LÄS MER:Påkörningsskydd räckte inte vid dödskraschen

I olyckan omkom tre kvinnor och en man, alla i 20-årsåldern.

ANNONS

Orsaken till kraschen är fortfarande oklar. Den pågående utredningen har brottsrubriceringen grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till annans död. Enligt förundersökningsledaren Andreas Gabrielsson körde bilen först in i ett så kallat påkörningsskydd mellan filerna som skiljer avfarten till E20 och E6 vid Olskroksmotet, innan fordonet flög in i en betongpelare.

Enligt polisen körde bilen först in i ett påkörningsskydd mellan E6 och E20 innan fordonet flög in i en betongpelare. Efter olyckan har bildäck placerats ut vid vägskyddet mellan filerna.
Enligt polisen körde bilen först in i ett påkörningsskydd mellan E6 och E20 innan fordonet flög in i en betongpelare. Efter olyckan har bildäck placerats ut vid vägskyddet mellan filerna. Bild: Meli Petersson Ellafi

När GP besöker minnesplatsen, som under tisdagen alltså flyttades till ett grönområde cirka 50 meter från olycksplatsen, står det värmeljus utplacerade i en hjärtformation framför en större lykta med ett brinnande ljus i.

Bakom formationen ligger fotografier på två av de omkomna kvinnorna, tillsammans med flera buketter rosor.

På ett papper mellan fotografierna står det.

"Våra änglar vi älskar er!"

Tre unga kvinnor och en man miste livet i trafikolyckan.
Tre unga kvinnor och en man miste livet i trafikolyckan. Bild: Meli Petersson Ellafi
ANNONS