Den 25-26 september stoppas trafiken i Götatunneln och Gullbergstunneln på grund av en säkerhetsövning.
Den 25-26 september stoppas trafiken i Götatunneln och Gullbergstunneln på grund av en säkerhetsövning.

Säkerhetsövning stänger Götatunneln – trafiken leds om

En säkerhetsövning i centrala Göteborg stänger både Götatunneln och Gullbergstunneln på onsdagskvällen.
Trafiken leds om under tiden.
– Det kan förekomma viss rök och röklukt, säger Louise Alfvén vid Trafikverket.

ANNONS
|

Under natten till torsdagen stänger två tunnlar i centrala Göteborg. Avstängningen väntas ha mycket stor påverkan på trafiken och innebära längre restider – även om omledning kommer att ske under tiden den pågår.

Anledningen till avstängningen på E45 i Götatunneln och Gullbergstunneln är en säkerhetsövning. Övningen görs årligen för att testa säkerheten i tunnlarna.

”Mindre olycksscenario”

Både räddningstjänst och polis deltar i övningen och den här gången är det ett mindre olycksscenario som ska övas, enligt Louise Alfvén som är drift- och säkerhetsexpert på Trafikverket.

– Det kan förekomma viss rök och röklukt vid Järntorget under tiden. Men förutom det, och trafikstoppet såklart, kommer det inte märkas av nämnvärt, säger Alfvén.

ANNONS

Stopp i trafiken under natten

Tunnelstoppet inleds klockan 21.00 på onsdagskvällen då trafiken i riktning mot Järntorget stängs av. Senare under natten, mellan klockan 23.00 och 03.00, stängs trafiken av helt i båda riktningar. Först vid 05.30-tiden på torsdagsmorgonen väntas trafiken rulla på som vanligt igen.

Under tiden avstängningen pågår leds trafiken om via gator mellan Falutorget och Järntorget med hjälp av orange skyltning.

LÄS MER:Myndigheter genomför helikopterövning

LÄS MER:Här är arbetena som påverkar trafiken mest under året

LÄS MER:Nordstan byggs ut – så blir nya delen av köpcentret

ANNONS