Skurar och åska – men badväder till helgen i Göteborg

Veckan inleds med ostadigt väder och risk för åska i Göteborgsområdet. Men till helgen ser vädret ut att stabiliseras. En högtrycksryck växer då in över Västsverige, med solsken och temperaturer kring 20 grader, enligt SMHI.

ANNONS
|

Måndagen gav blött väder på många håll i Göteborgsområdet. Stundtals vräkte regnet ner i intensiva skurar. På Orust och i Svenljunga åskade det mitt på dagen, något som kan uppträda i hela området.

– Det fortsätter komma skurar och det blir skurbetonat under hela kvällen, men senare klingar det av. Skurar är oftast som mest aktiva under eftermiddagarna, säger Linnea Rehn, meteorolog på SMHI.

Hur troligt är det med åska?

– Det kan komma åska i samband med skurarna, men det ser inte ut att bli något jättekraftigt.

För tillfället har SMHI inte utfärdat några vädervarningar i landet.

Badväder för de tuffaste

– Men just på Västkusten och längs ett band över södra Småland så har vi ganska kraftiga skurar där det också förekommer inslag av åska.

ANNONS

Stora delar av veckan väntas bli fortsatt lågtrycksbetonad. Till helgen ser det dock ut att bli en ljusning, kanske till och med badväder för de tuffaste.

– Vi ser en viss stabilisering till helgen och i början av nästa vecka. Sedan är det kanske ingen högsommarvärme, men lite högre temperaturer och troligen inte regn.

Hur varmt kan det bli?

– På lördag ser det ut att bli 20–21 grader.

LÄS MER:Drömmarna efter blixtnedslaget utanför Vinga hemsöker Viktor

LÄS MER:Flera dödade av skorpioner i storm

LÄS MER:SMHI varnar för kraftigt regnoväder

ANNONS