Såväl pendeltåg, som spårvagnar och bussar påverkas i morgontrafiken, enligt Västtrafik.
Såväl pendeltåg, som spårvagnar och bussar påverkas i morgontrafiken, enligt Västtrafik. Bild: STEFAN BENNHAGE

Stor påverkan på kollektivtrafiken i snöovädret

Vid 15.30 noterar Västtrafik 124 pågående trafikstörningar i Västsverige varav 72 påverkar trafiken i Göteborg. Det handlar om en mängd busslinjer och tåg som påverkats under eftermiddagen.

ANNONS
|

Det har varit en omfattande trafikpåverkan under morgonen och förmiddagen på grund av snöovädret, samt även fortsatt under eftermiddagen. Fram mot lunch minskade antalet störningar, men ökade åter lite igen, men läget har blivit bättre i spårvagnstrafiken.

Här är linjerna i Göteborg som Västtrafik meddelat trafikpåverkan under tidig morgon fram till nu, under ”pågående trafikstörningar” vid klockan 15.30.

Tåg: Förseningar och i en del fall inställda tåg med ersättningsbussar på linjerna Göteborg-Säffle/Vänersborg, Göteborg-Kungsbacka, Göteborg-Strömstad, Göteborg-Älvängen, Göteborg-Borås, Göteborg-Varberg, Göteborg-Karlstad, Göteborg-Töreboda, Göteborg-Halden/Oslo

Bussar: Förseningar och inställda bussar kopplat till linjerna 21, 22, 23, 30, 42, 43, 44, 610, X2

För att få detaljerad information om det aktuella trafikläget och exakt information om var det är störningar på linjerna klicka här för att komma till Västtrafiks trafikinformation.

ANNONS

Källa: Västtrafiks trafikinformation.

LÄS MER:Så ansöker du om ersättning från Västtrafik

ANNONS