Stora kryssningsfartyg i Göteborgs hamn

Två stora fartyg dök under torsdagsmorgonen upp i Göteborgs hamn. Ombord finns drygt 200 amerikaner, fransmän och australiensare redo att upptäcka staden.
– Lunchen på Feskekörka var mest uppskattad av alla luncher under hela kryssningen, säger Nicole Brattåsen, kryssningsansvarig i Göteborgs Hamn.

ANNONS
|

Under torsdagen har göteborgarna kunnat se två stora kryssningsfartyg vid Stigbergskajen i Göteborgs hamn. Båtarna är här på en dagsvisit, ett stopp på vägen mellan Norge och Danmark.

– Vi har täta samarbeten med rederierna för att ge en så bra upplevelse av Göteborg som möjligt, säger Nicole Brattåsen.

Det mindre av de två fartygen kom hit klockan åtta på morgonen från Köpenhamn, och åker vidare i kväll mot Kristiansand i Norge.

– Längst västerut har vi Clio, från ett amerikanskt rederi som är här för andra gången i år. De har just nu 82 gäster ombord varav 76 är amerikaner, säger Nicole Brattåsen.

ANNONS
Nicole Brattåsen är kryssningsansvarig vid Göteborgs Hamn.
Nicole Brattåsen är kryssningsansvarig vid Göteborgs Hamn. Bild: Göteborgs Hamn AB

Torsdagen spenderar resenärerna i Göteborg, och på schemat står bland annat en tur med Paddan och lunch på Feskekörka.

– Förra gången de var här var nu i juni. Då fick lunchen på Feskekörka så högt betyg att den var mest uppskattad av alla luncher under hela kryssningen, säger Nicole Brattåsen.

Göteborg tre gånger på en vecka

Det större av de två fartygen heter Le Durmont Durville och är på besök från ett franskt rederi. Av de 125 gästerna är majoriteten amerikaner och fransmän, men även australiensare och kanadensare finns att hitta ombord.

– Detta är rederiet med näst flest besök i Göteborg i år, sammanlagt nio stycken. Hennes systerfartyg kommer hit både i morgon och på söndag, och båda har varit här innan, säger Nicole Brattåsen.

Fartyget kom hit från Oslo på torsdagsförmiddagen och åker vidare till Köpenhamn under kvällen.

Få nordiska resenärer

Majoriteten av de nordiska kryssningsrutterna som stannar till i Göteborg går mellan Oslo eller Köpenhamn. De flesta resenärerna kommer dock inte från Norden.

– Köpenhamn och Oslo har stora flygplatser med flyg direkt till exempelvis New York, så kryssningen både börjar och avslutas i en större stad med direktlinje hem, säger Nicole Brattåsen.

LÄS MER:Här är jättebåtarna som kommer till Göteborg 2023

LÄS MER:Världens största bostadsyacht på besök i Göteborg

ANNONS