Tjuvar slog till mot Elgiganten - igen

ANNONS
|

Klockan 05.22 i natt inkom larmen om ett inbrott hos Elgiganten Bäckebol megastore. Gärningsmännen ska ha sågat ett hål i väggen för att komma åt varorna. Efter inbrottet ska gärningsmännen ha försvunnit i en mörk Audi Kombi. Exakt vad som stulits är fortfarande oklart.

- Vi försöker komma i kontakt med ansvariga för butiken, så att de kan uppskatta hur mycket de har blivit av med, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Den väktare som först var på plats hann se flera personer fly från platsen i en mörk Audi kombi, i södergående riktning. Polisen spanar efter bilen, än så länge utan resultat.

ANNONS

- Vi har inte påbörjat någon förundersökning ännu, mer information kommer under dagen, säger Fuxborg.

I måndags skedde en såkallad rififikupp mot en Elgiganten i Uddevalla, där tjuvarna ska ha tagit sig in i byggnaden via taket. Varor för flera hundra tusen ska ha stulits från den butiken. Fuxborg säger att man inte kan utesluta att det kan handla om samma gärningsmän.

Läs också:Rififikupp mot Elgiganten

- Personer som gör detta jobbar inte bara i Göteborg utan även på andra orter. Vi kommer att pussla ihop och kolla på båda fallen.

Texten uppdateras

ANNONS