Två skadade i arbetsplatsolycka på Volvo

Polis har kallats till en arbetsplatsolycka på Volvo Jakobs väg i Göteborg under onsdagsförmiddagen. Enligt polisen ska två personer exponerats för den giftiga gasen kolmonoxid. Det är oklart om något brott har begåtts.

ANNONS
|

Larmet kom in runt klockan 11 om att två personer skadats på Volvo cars vid Volvo Jakobs väg på Hisingen. Enligt polisen ska personerna ha exponerats av gasen kolmonoxid i en kammare.

Enligt Volvo Cars presstjänst handlar det om att personerna har gått in i en kylkammare utformad för att testa bilar under kalla förhållanden. De glömde då att sätta på en fläkt som finns för att leda ut gaser.

– Den information jag har så handlar det inte om något brott, utan personerna har följt de rutiner vi har. Om man glömmer att sätta på fläkten då ska man larma, säger Kristin Boldemann Wester på Volvo Cars.

ANNONS

– Utifrån den informationen så har de inte fått några symptom, men enligt rutinen så ska vi kontakta både hälsovård och polis. Ambulansen har inte kommit ut på det, de bedömde inte att det behövdes, säger hon.

Enligt polisen ska personerna tagits om hand om av företagshälsovården och tycks må bra, enligt polisen.

– Det här är uppgifter vi får in. Polisen är där nu och jobbar med ärendet, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson i Region Väst.

Polisen är på plats för att utreda om något form av brott har ägt rum. En anmälan om arbetsplatsolycka har upprättats.

ANNONS