Larm om trafikolycka på E6

Räddningstjänsten larmades om en trafikolycka på E6 vid avfarten mot Frillesås på onsdagsförmiddagen. En lastbil har kört in i ett vägarbetsfordon. Föraren av vägarbetsfordonet har förts till sjukhus med ambulans. Trafiken leds om via väg 939 och vägen beräknas vara avstängd fram till klockan 19 på onsdagskvällen.

ANNONS
|

Klockan 10.37 fick räddningstjänsten in larmet om olyckan.

– Där är det en trailerdragare som har kört in i ett TMA-fordon, eller med andra ord ett skyddsfordon. Det står vid ett vägarbete, säger Dan Lindqvist, larm- och lednings operatör, vid räddningstjänsten.

Det rör sig alltså om en stor lastbil med släp som har kört in i ett vägarbetsfordon, alltså en sådan bil som brukar ha en stor skylt där bak.

Räddningstjänsten åkte till platsen. Brandmän från två stationer, Frillesås och Kungsbacka, ryckte ut. Även polis och ambulans ryckte ut till platsen.

– Det är totalstopp på E6:an i södergående riktning, sa Dan Lindqvist.

ANNONS

Tidigare hade Trafikverket samma bild av läget och det var då mycket stor trafikpåverkan på platsen.

En av bilarna har vält

Enligt räddningstjänsten ligger en av bilarna ned och från någon av bilarna läcker det diesel. Det ska även ligga mycket skrot på vägbanan.

– Det har till och med ramlat av last från lastbilen, säger Daniel Svensmark, som också jobbar som larm- och ledningsoperatör.

Det är oklart vilken bil som har vält. Men ledningscentralen har en bättre bild av läckaget på platsen. Det rör sig förmodligen om en tank som har gått sönder.

– Det är runt 400 liter diesel. Det kommer säkert vara stopp där ett par timmar till.

Trafikverket kommer alldeles strax ta över arbetet med olyckan från räddningstjänsten.

– De ska se till så att lasten kan bärgas och att vägen blir framkomlig. De kommer fortsätta sanera vägbanan.

Polis kvar på plats

Klockan 11.45 var polisen fortfarande kvar på olycksplatsen.

– Under bärgningsarbetet kommer man spärra av i södergående riktning i höjd med Fjärås. Polis kommer hjälpa till med avspärrningarna och utreda händelsen, säger Johan Holmbäck, stationsbefäl vid Kungsbacka polisen.

Vägen öppen

Enligt Trafikverket öppnades vägen klockan 12.00 igen.

– Man har öppnat vägen igen enligt trafikledningen. Men lastbilen ska bärgas, så förmodligen står den så att man kan komma förbi, säger Trafikverkets presskommunikatör Katarina Wolffram.

ANNONS

Strax efter klockan 12 hade räddningstjänsten lämnat platsen.

Kort därefter stängdes vägen på nytt och trafiken leds om via väg 939.

– Vid 12.30 fick vi att man ska stänga av vägen igen i 6-7 timmar, för att man måste ta hand om all diesel och en hel del skräp från lastbilen, säger Katarina Wolffram.

Enligt trafikverket beräknas saneringen av de stora mängderna diesel hålla på till klockan 19 ikväll och vägen kommer att vara avstängd fram till dess att saneringsarbetet är klart.

Texten uppdateras.

ANNONS