Lyxyacht har lagt till i Göteborg – ägs av schweizisk miljardär

Hon är 59 meter lång, med dansgolv och jacuzzi ombord. En miljardär från Schweiz uppges äga lyxyachten. Nu har ”Vive La Vie” lagt till i Göteborg.
– Jag tror faktiskt inte att den har varit här förut, säger säger Stefan Strömberg, pressansvarig för Göteborgs hamn AB.

ANNONS

Ett fartyg i älven sticker ut. Mellan Fiskhamnen och Danmarksterminalen ligger hon – lyxyachten Vive La Vie. Skeppet, nära 60 meter långt, anlände på söndagsmorgonen.

– Det händer inte jätteofta att större yachter lägger till här. Några gånger per år, säger Stefan Strömberg, och fortsätter:

– Men jag tror faktiskt inte att den har varit här förut. Vi gjorde en sökning i våra system och hittade inget där, säger Strömberg.

Miljardär från Schweiz uppges äga lyxbåten

Ägare av yachten ska vara den schweiziske affärsmannen Willy Michel, uppgifter som bland annat Forbes rapporterat om. Michel uppges vara god för 4,7 miljarder dollar – alltså nästan 50 miljarder svenska kronor.

ANNONS

– Vi har inte ägaruppgifter i vårt system. Sen är det ju svårt att veta vem som är ombord. Det är inte alltid ägaren som är därute. Men vi har kontakt med fartygsagenten och sköter bokning av kajplats.

Både ett dansgolv, en ”svävande glastrappa” och roterbara sängar ska finnas ombord på yachten enligt samma tidning. Bilder från varvet som byggt båten visar också ett soldäck med jacuzzis, och en modern interiör med inslag av art déco.

Vem eller vilka som var ombord när Vie La Vie lade till i söndags är okänt. Varifrån hon kom, och vad som blir nästa destination, finns det dock svar på.

– Vive la vie kom från Kristiansand igår morse, och åker till Marstrand på lördag, säger Strömberg.

LÄS MER:Lyxyacht på snabbvisit i stan

LÄS MER:Späckhuggare sänkte yacht utanför Gibraltar

LÄS MER:Lyxyacht från 80-talet sänktes i havet – för att bli korallrev

ANNONS