Personbil och spårvagn i krock

En personbil och en spårvagn har kolliderat på Redbergsplatsen. Olyckan har stor påverkan på spårvagnstrafiken. Personbilen fick klippas upp och en 70-årig kvinna är förd med ambulans till sjukhus.

ANNONS
|

En personbil har kolliderat med en spårvagn utanför Lidl på Redbergsplatsen. Räddningstjänsten meddelar strax före 16 på lördagseftermiddagen att de är på plats och håller på och klipper bilen. Även ambulans och polis är på plats.

– Vi tar bort taket på bilen för att få ut personen.

Det ska ha varit två personer i bilen vid kollisionstillfället. Men enligt Ingrid Fredriksson, presskommunikatör vid Sahlgrenska, så är det endast en kvinna som har förts med ambulans till sjukhus.

– Det är en kvinna i 70-årsåldern som har blivit förd till sjukhus med lindriga skador.

Stor trafikpåverkan – fyra linjer leds om

Enligt Olle Kohanovskij, störningskoordinator på Västtrafik, innebar olyckan stor påverkan på spårvagnstrafiken.

ANNONS

– Den ger oss problem. Vi har ju fyra linjer som är påverkade.

De linjer som påverkades av olyckan var 1, 3, 6 och 8. Samtliga fick ledas om och trafiken var avstängd i båda riktningar på delar av den påverkade sträckan. Linje ett stannade inte mellan Härlanda och Centralstationen, linje tre stannade inte på hållplatserna mellan Kungsportsplatsen och Virginsgatan och sexan och åttan stannade inte på hållplatserna mellan Ullevi Norra och Ejdergatan.

Har du någon uppfattning om vad som har orsakat olyckan?

– Jag har ingen uppfattning om vad som har hänt.

16.45 meddelar Västtrafik att arbetet på platsen är uppklarat och att trafiken kommer kunna återgå till ordinarie läge. Bussarna som har ersatt vagnarna kommer att fortsätta rulla i ungefär 20 minuter till.

ANNONS