Det finns goda chanser att se fyrverkerier på nyår.
Det finns goda chanser att se fyrverkerier på nyår. Bild: Robin Aron

Så blir vädret i Göteborg på nyårsafton

Efter några dagar av kyligare väder kan vi nu vänta oss att graderna stiger under sista veckan på 2019. Och för den som önskar sig klart väder när det är dags för fyrverkerier på nyårsafton finns det hopp, menar meteorologen Jon Jörpeland.

ANNONS
|

Året går mot sitt slut och det verkar även det lite kyligare vädret göra. Minusgraderna blir till plusgrader i Göteborgsområdet, och veckan innan nyår blir lite mildare.

Slutet av helgen och början på nästa vecka verkar bjuda på mildare temperatur och lite sol. Det menar meteorologen Jon Jörpeland på SMHI.

– Nu på lördag morgon ser vi att kylan ligger kvar men under söndagen och dagarna därefter kan bjuda på uppåt 7 till 8 plusgrader, säger Jon Jörpeland.

Men slutet på helgen och början av veckan kan också bjuda på både snöblandat regn och sol. Under söndag och måndag kommer göteborgare att mötas av duggregn och lite blåst.

ANNONS

Möjligt klart nyårsväder

Själva nyårsafton ser ut att bli relativt klar med plusgrader.

Kommer man kunna se fyrverkerier?

– I nuläget är det lite osäkert med molnigheten. Men det ser ändå ut att bli uppehåll så det finns absolut en möjlighet det blir klart över nyår, säger Jon Jörpeland.

Temperaturen kommer att ligga på plus.

– Den milda luften kommer att ligga kvar, så vi får vänja oss vid att temperaturen ligger runt ett par plusgrader kommande vecka, säger Jon Jörpeland på SMHI.

Nyår i Västsverige blir precis som julafton snöfri. Däremot kan några dagrar under sista veckan på året bjuda på lite soliga dagar.

– Efter några dagar av lite kyligare väder kan vi nu förvänta oss mildare temperatur.

LÄS MER:Nyårsfyrverkeriet i Lerum ställs in

ANNONS