Flera träd på vägarna – misstänkt skadegörelse

Polisen misstänker att någon eller några har sågat ner flera träd i Härryda kommun under kvällen och natten och sedan placerat ut dem på vägar. Händelserna utreds som skadegörelse.

ANNONS
|

Det var under lördagskvällen och under natten till söndag som Trafikverket larmades om nedfallna träd på flera vägar i Härryda kommun, bland annat på väg 540 och 542.

Trafikverket trodde först att träden hade blåst ner vägarna, men efter att ha inspekterat platserna kopplades polisen in i ärendet.

– När Trafikverket tittade på det visade det sig att någon eller några troligtvis har sågat ner flera träd i närheten av bilvägarna och sedan släpat ut dem, säger Mile Hristovski, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Totalt rör det sig om sex nedsågade träd som blockerar vägar i olika delar av kommunen. Polisen har skrivit anmälan om skadegörelse. På söndagsförmiddagen fanns det ingen gripen i ärendet.

ANNONS

– Tydligen har det förekommit liknande brott där tidigare, men jag kan inte säga exakt när, säger Hans-Jörgen Ostler på polisens presstjänst.

ANNONS