Förskolepersonal skar sig på rakblad som tejpats fast på handtag

En i personalen på Jonsereds förskola skar sig i handen när hon skulle öppna ett förråd ute på gården. När man tittade närmare såg man att ett rakblad tejpats fast under handtaget.
– Jag har aldrig hört talas om något liknande tidigare, säger kommunpolis Robert Björklund.

ANNONS
|

Det var på torsdagsmorgonen förra veckan som den otäcka upptäckten gjordes. Barnen var på väg ut när en i personalen öppnade ett förråd inne på Jonsereds förskolas gård och skar sig i handen.

Enligt utbildningsförvaltningens chef Charlotte Johansson blev skadan lindring, men kommunen ser väldigt allvarligt på händelsen och gjorde omedelbart en polisanmälan.

– Jag blev alldeles bestört när jag fick höra om det här. Det är en väldigt allvarlig händelse. En riktad illgärning. Det får inte förekomma att någon gör så här på en förskolegård, säger hon.

LÄS MER:Skottlossning mot förskola i Biskopsgården

Söker genom gården

Efter händelsen söktes gården igenom men inga fler vassa föremål hittades. Vårdnadshavare har informerats om händelsen, och personal har fortsatt att söka igenom gården varje dag innan barnen släpps ut.

ANNONS

Har du varit med om att något liknande hänt tidigare?

– Nej, jag har ingen vetskap om att något liknande ska ha hänt på någon av våra förskolor i Partille tidigare, säger Charlotta Johansson.

Inte heller kommunpolis Robert Björklund har tidigare hört talas om något liknande.

– Nej, aldrig. Det är väldigt utstuderat. En sjuk gärning, säger han.

Rakblad på Utbynässkolan

Han minns att det var stor uppståndelse för ett par månader sedan på Utbynässkolan i Utby där man hittat rakblad i sandlådan.

– Men det visade sig att det var ett företag som hade tappat dem där, så där var det ingen medveten handling, berättar han.

Polisen har varit på plats på förskolan i Jonsered och säkrat tejpen och rakbladet och inlett en utredning. De har i nuläget inga misstänkta.

– Jag har svårt att se att detta inte skulle vara avsiktligt, säger Robert Björklund.

GP satsar på Partille – missa inte det senaste!

Nu kan du få alla våra nyheter och fördjupande reportage om Partille som en liten notis direkt till din telefon.

Klicka på följ-ikonen här intill vid taggen Partille!

Alla artiklar om Partille hittar du även på den nyskapade sidan gp.se/partille.

ANNONS