Göteborgsresenärer strandade i Kungsbacka efter åska

Resenärer som försökte ta tåget in till Göteborg på lördagen fastnade i Kungsbacka, efter att ett åsknedslag satt tågtrafiken ur spel.
– Femtio personer står på perrongen och väntar, sade tågresenären Jonathan Bengtsson.

ANNONS
|

Det var under lördagen stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Kungsbacka. Under drygt tre timmar kunde varken Öresunds- eller Västtåg köra förbi Kållered, efter ett åsknedslag, meddelade Västtrafik.

– Stoppet beror på ett signalfel, som orsakats av åska som har träffat en transmissionsstation vid Kållered, sade Olle Kohanovskij, störningskoordinator på Västtrafik.

”Nu anländer ännu fler”

Både Västtrafik och Skånetrafiken satte in ersättningsbussar mellan Kungsbacka och Göteborg. Men GP:s reporter Jonathan Bengtsson, som var på plats i Kungsbacka, sade att bussarna inte var tillräckliga.

– Det har kommit två ersättningsbussar den senaste timmen, men det är uppemot 50 personer kvar på perrongen och väntar. Och nu anländer ett till Öresundståg med ännu fler, sade han, och fortsatte:

ANNONS

– Tågpersonalen har inte riktigt koll på någonting.

Även resenärerna som skulle fortsätta söderut drabbades av förseningar.

– På själva banan är det förseningar på tjugo, trettio minuter, men tåg kan vara inställa också, sade Suheil Alvandi, operativ ledare på Skånetrafiken, som kör Öresundstågen mellan Göteborg och Köpenhamn.

Ingen åska i området

Trafikverket gick ut till Västtrafik och Skånetrafiken att orsaken till tågstoppet var ett åsknedslag, men enligt SMHI har det inte varit något åskväder i området det senaste dygnet.

– Nej, jag hittar ingen åska alls som varit i området under natten eller senaste dygnet, säger Torbjörn Simann, meteorolog på SMHI.

Vid 13-tiden på eftermiddagen kunde tågen köra som vanligt igen.

ANNONS