Vid 17-tiden larmades ambulans, polis och räddningstjänst till Nolhaga parkbad med anledning av ett hjärtstopp.
Vid 17-tiden larmades ambulans, polis och räddningstjänst till Nolhaga parkbad med anledning av ett hjärtstopp. Bild: Per Anger

Gothia cup-spelare allvarligt skadad efter drunkningsolycka

En pojke i övre tonåren är allvarligt skadad efter ett drunkningstillbud på Nolhaga parkbad i Alingsås. Pojken är en spelare i Gothia cup, enligt Alingsås kommun.

ANNONS
|

Vid 17-tiden på fredagskvällen larmades polis, ambulans och räddningstjänst till Nolhaga parkbad i Alingsås med anledning av ett hjärtstopp, något som Alingsås tidning var först med att rapportera. Det är dock oklart vad det är som har inträffat.

– Det kan vara ett hjärtstopp i samband med ett drunkningstillbud, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

En pojke i övre tonåren fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Hans skadeläge bedöms som allvarligt, enligt Sahlgrenskas pressjour.

Hittades livlös

Niklas Ehnfors, kommunikationschef på Alingsås kommun, berättar för GP att pojken var där med ett utländskt lag som spelar i Gothia cup. Pojken ska ha hittats på botten av bassängen och Niklas Ehnfors uppfattning är att det rör sig om ett drunkningstillbud.

ANNONS

– Det är en kille som har hittats i badet livlös. Man har genomfört hjärt- och lungräddning och försökt få liv i honom, säger han.

Badhuset utrymdes och stängdes i samband med räddningsinsatsen, berättar Niklas Ehnfors. Alingsås kommun har nu satt in ett kristeam.

– Just nu jobbar vi med att få en bild av vad som hänt, samtidigt som vi har krisstödjare igång för det fotbollslag som har drabbats, och även badhuspersonalen som är chockad över det som har hänt.

För nästan precis ett år sedan avled en pojke, även han Gothia cup-deltagare, efter en drunkningsolycka på Nolhaga parkbad.

– Det är självklart lätt att dra den kopplingen, men just nu tänker vi på den förestående situationen och så kommer vi att komma tillbaka till det, säger Niklas Ehnfors.

Utreds av polisen

Polisen har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada.

– Det är en rubricering som kan ändras. För att göra en del utredningsåtgärder i samband med händelsen så behöver vi ha en rubricering, förklarar Fredrik Svedemyr.

På lördagen meddelade Sahlgrenska att pojkens skadeläge fortsatt bedöms som allvarligt.

ANNONS