27 datorer har anmälts stulna från Partille kommunhus.
Partille kommunhus Bild: Magdalena Rosen

Inbrott i Partille kommunhus – länsades på datorer

27 datorer har stulits från Partilles kommunhus. Enligt kansli- och säkerhetschefen är det en specifik avdelning som drabbats.
– Vi bedömer inte att särskild skyddsvärd information har försvunnit, säger Pär Hellsten.

ANNONS
|

Under tisdagsmorgonen larmade anställda vid kommunhuset i Partille om inbrott i lokalerna. Enligt polisen har 27 datorer blivit stulna från kommunhuset.

– När anställda kommer dit på morgonen upptäcker de att det saknas ett stort antal datorer från en och samma korridor, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson hos polisen.

Det är oklart hur tjuvarna har tagit sig in i huset. Enligt polisen fanns det inga synliga brytmärken på dörrar och husets larm ska inte ha gått under natten.

– De bedömer att det skett någon gång mellan 18.30 igår och 07 på morgonen. Det talas om att de eventuellt haft problem med någon dörr, så det kan vara så att det varit olarmat och olåst. Men det vet vi inte, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS

Händelsen rubriceras som stöld, och polisen har ännu inte hittat några misstänkta för brottet.

Ingen personlig läcka

Pär Hellsten är kansli- och säkerhetschef på Partille kommun. Under dagen har de genomfört ett säkerhetsarbete, dels för att ta reda på hur många datorer som försvunnit och för att se till att ingen personlig information läckt ut.

– I nuläget bedömer vi inte att det finns någon sådan risk. Vi kommer göra en anmälan till integritetsskyddsmyndigheten men det är standard. Vi bedömer inte att särskild skyddsvärd information har försvunnit, säger han.

Inbrott ska ha skett på en specifik avdelning men vilken avdelning det rör sig om vill inte Pär Hellsten gå in på. Under dagen har kommunen jobbat med att spärra datorerna.

– Det vi gör är att vi naturligtvis försöker bistå polisen med de uppgifter som vi kan lämna. Vi hoppas att polisen kan komma till ett bra avslut i den här frågan så vi får klarhet i vad som har hänt, säger Pär Hellsten och fortsätter.

– Det vi gör nu är att vi ser vad vi kan göra för att inte tappa 27 datorer till.

LÄS MER:Stölder ur firmabilar ökar – så ska de stoppas

LÄS MER:Kyrkoliga härjar i Skaraborg – flera inbrott på kort tid

LÄS MER:Inbrott i kyrka – kassaskåp demolerat

ANNONS