Misstänkt mordförsök i Billdal – man knivskuren

En man i 30-årsåldern utsattes för ett misstänkt mordförsök i Billdal under lördagskvällen.
Nu har en person anhållits misstänkt för dådet.
– Initiala uppgifter säger att det var helt oprovocerat, säger Morten Gunneng vid polisen.

ANNONS
|

Det var en anhörig till offret som slog larm vid 17-tiden på lördagen. En man i 30-årsåldern hade blivit knivskuren inne på en tomt i Billdal.

Mannen fick först vård på platsen innan han fördes till Sahlgrenska med ambulans. Enligt sjukhusets pressjour är han lindrigt skadad.

Säger att det var helt oprovocerat

Gärningsmannen ska ha flytt platsen till fots efter att ha knivskurit målsäganden.

– Initiala uppgifter säger att det var helt oprovocerat, så det gör ju att vi försöker lokalisera den personen som vi tror är misstänkt för det här, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl på polisen, kort efter dådet.

Tidigt under söndagen fanns inte heller något känt motiv, enligt August Brandt, polisens presstalesperson i Region Väst.

ANNONS

– Vi har kunnat höra målsägande och initiala uppgifter ger ingen information om vad det skulle kunna röra sig om, säger han.

Man intagen på förhör

Polisen sökte i området under lördagskvällen med helikopter, hundpatrull och ett stort antal enheter. Brottsplatsen spärrades av och har undersökts av polisens tekniker.

Vid 20-tiden meddelade vakthavande befäl att en man tagits in på förhör efter ett tips från allmänheten. Mannen hade setts försöka lifta några kilometer ifrån brottsplatsen.

– Sedan när vi kontrollerade honom så var det ganska mycket som stämde. Det var tillräckligt mycket för att hämta in honom, säger Morten Gunneng under lördagskvällen.

– Vi har fått en hel del tips som vi har kollat upp och vi har gjort en hel del personkontroller. Och en del har vi kunnat avfärda, men den här killen har vi inte kunnat avfärda.

En person har anhållits

Tidigt på söndagsmorgonen meddelade polis att en man i 30-årsåldern var misstänkt för försök till mord.

– Det ska vara samma man som togs in på förhör under kvällen, säger August Brandt.

Mannen är känd av polis sedan tidigare och i nuläget finns det inte någon känd koppling mellan honom och offret, enligt Brandt. Det finns inte heller några kända kopplingar i ärendet till gängkriminalitet.

ANNONS

– Vi misstänker att det är en gärningsperson i nuläget, inget tyder på att det varit fler, säger Brandt.

Nekar till brott

Beslutet om att låta anhålla den misstänkte fattades av åklagare. Enligt Robin Simonsson vid Åklagarmyndighetens presstjänst kan de inte säga så mycket om ärendet i nuläget med hänsyn till att det är tidigt i utredningen.

Klart är att mannen fortsatt var anhållen vid 11.30-tiden på söndagen.

– Den misstänkte förnekar brott, säger Simonsson.

Senast på tisdag ska åklagaren fatta beslut om den misstänkte kan begäras häktad.

ANNONS