Pojke i 15-årsåldern utsatt för mordförsök i Lerum

En pojke i 15-årsåldern har blivit knivhuggen i Lerum. Händelsen utreds som mordförsök, och under natten har pojken opererats.
– Han ska ha blivit skadad nära levern och läkarna lyckades rädda honom som jag förstått det, säger Christer Fuxborg vid polisen.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan 01 natten till lördagen som polisen fick larmet. Strax innan hade den unge mannen själv lyckats ta sig hem efter att ha blivit knivhuggen, enligt polisen.

– Det är föräldrarna som ser att han är allvarligt skadad och slår larm, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.

Pojken kördes med ambulans till sjukhus där han har opererats under natten. Ett av knivhuggen ska ha varit nära levern enligt uppgift till Fuxborg.

– Det var mycket tack vare läkarkåren som det gick bra, som jag förstått det.

Exakt vad som skett är oklart men planen är att pojken ska höras mer om själva händelsen under dagen. Ingen har ännu gripits som misstänkt för gärningen.

ANNONS

För en vecka sedan blev en man i 40-årsåldern skjuten i benet i centrala Lerum.

– Om detta har något samband vet vi inte men vi kommer att titta på det och flera andra händelser. Framför allt kommer vi tömma övervakningskameror i området, bland annat vid stationen i Lerum, säger Fuxborg.

ANNONS