Risk för långa restider efter skredet vid E6 i Stenungsund

Måndagstrafiken leds om till alternativa vägar, när E6 är avstängd vid Stenungsund efter helgens jordskred.
Trafikverket varnar för köbildning och uppmanar resenärerna att vara ute i god tid.

ANNONS
|

Orange skyltar sitter uppe för att resenärer ska hitta rätt på måndagsmorgonen. E6 är nämligen avstängd i båda riktningar mellan Stenungsund och Ljungskile efter lördagens jordskred, förutom Stenungsundsmotet där trafiken ska rulla i södergående riktning.

Bilister hänvisas i stället till väg 650, alternativt E45 mellan Göteborg och Trollhättan. Trafikverket har dock varnat för att det finns stor risk för köbildning när måndagstrafiken kommer i gång.

– Om jag bodde i trakterna och skulle arbetspendla skulle jag avvakta lite under måndagen för att se hur trafikflödet går och se vad det finns för alternativa möjligheter, sade Trafikverkets presschef Bengt Olsson till GP under söndagen.

ANNONS

Kungen besöker Stenungsund

Den som behöver ge sig ut på vägarna uppmanas att planera resan och vara ute i god tid, med vetskapen att det kan ta längre tid än vanligt att ta sig fram.

Under måndagen kommer kung Carl XVI Gustaf, infrastrukturminister Andreas Carlson (KD) och landshövding Sten Tolgfors besöka platsen för att visa stöd till kommunen och arbetar med insatsen. Samtidigt fortsätter arbetet vid skredet.

En person kvar på sjukhus

Tre personer fördes till sjukhus efter att ha skadats i samband med lördagens skred. På måndagsmorgonen har två av dem skrivits ut från Kungälvs sjukhus.

– En person är kvar på sjukhuset, säger Carl Segersson, tjänsteman i beredskap på Sjukhusen i Väster, som Kungälvs sjukhus tillhör.

Samtliga personer som fördes till sjukhus bedömdes initialt ha lindriga skador, och skadeläget för personen som är kvar är oförändrat enligt Carl Segersson.

LÄS MER:Jordskredet på E6 vid Stenungsund – detta har hänt

LÄS MER:Trafikverkets råd till pendlarna inför veckan

LÄS MER:Andres stod intill jordskredet i Stenungsund – trodde att ett flygplan nödlandade

LÄS MER:”Ser onekligen ut som att det lagts upp väldigt mycket”

ANNONS