Anders Öfvergård, mest känd som ”Arga snickaren”, har dömts för att ha stulit kött i en Ica-butik.
Anders Öfvergård, mest känd som ”Arga snickaren”, har dömts för att ha stulit kött i en Ica-butik. Bild: Simon Eliasson/TT

Anders ”Arga snickaren” Öfvergård dömd för köttstöld

Anders ”Arga snickaren” Öfvergård döms för att ha stulit kött på Ica. "Jag är faktiskt både förvånad och besviken”, skriver han i ett sms till GP.

ANNONS
|

Det var i slutet av juni som tv-profilen Anders Öfvergård, känd som bland annat ”Arga snickaren”, använde självscanningen på Ica Maxi Värmdö. Men en butikskontrollant hade redan när Öfvergård gick in i butiken fått i uppdrag att bevaka honom.

Vid köttdisken uppger kontrollanten att han såg hur Öfvergård lade ner förpackningar med kött utan att scanna varorna.

– Jag ser och hör hur han scannar två bitar av fem sedan lägger han ner alla fem i ett svep i påsen, säger den anställde i polisförhör.

40 000 kronor i dagsböter

När Öfvergård passerat betalstationen konfronterades han och i hans kasse fanns, förutom det kött han betalt för, även en förpackning entrecote och två förpackningar ryggbiff till ett värde av 394 kronor.

ANNONS

Anders Öfvergård uppger själv i polisförhör att det var ett misstag och att det kan ha ha varit något fel på scannings-utrustningen.

– Förstår att jag lyckats lämna butiken utan att skanna alla varor, vilket är ett misstag. Finns inget uppsåt till att sno, ett misstag.

”Förvånad och besviken”

Tingsrätter dömer honom dock – mot sitt nekande – för ringa stöld och straffet 40 dagsböter på totalt 40 000 kr.

"Jag är faktiskt både förvånad och besviken”, skriver Anders Öfvergård i ett kort sms till GP.

Öfvergård gick efter konfrontationen tillbaka in i butiken och betalade för det tidigare obetalda köttet.

ANNONS