Polisen bekräftar: Kvinnan som hittats död är försvunna 21-åringen

Den person som hittats avliden i Vetlanda är kvinnan som försvann i mitten av oktober. Det bekräftar polisen under en pressträff på onsdagen.
– Det var ingen slump att vi letade just där, säger Rickard Finndahl, chef för grova brott i polisområde Jönköping.

ANNONS
|

Vid 16-tiden på onsdagen meddelade polisen att de hittat en kropp i ett skogsområde öster om Vetlanda. Under en pressträff senare på kvällen bekräftade de att det rör sig om den unga kvinna som försvann i mitten av oktober.

Kvinnan hittades av polispersonal öster om Vetlanda. Polisen vill inte säga om det finns någon koppling mellan platsen och de två kvinnor som är misstänkta för människorov, men uppger att bland annat en kartläggning av de misstänktas förehavanden och rörelser lett dem till platsen.

– Det är ingen slump att vi letar just där, säger Rickard Finndahl, chef för grova brott i polisområde Jönköping.

ANNONS

Ingen ytterligare misstänkt

Det var natten mellan den 15 och 16 oktober som 21-åringen försvann efter en utekväll i Vetlanda. Såväl polisen som frivilligorganisationen Missing people har sökt efter kvinnan sedan dess.

Två jämnåriga kvinnor togs till förhör den 17 oktober och anhölls därefter. Den 20 oktober häktades kvinnorna på sannolika skäl misstänkta för människorov och under onsdagskvällen omhäktades de. Än så länge har ingen annan misstänkt tillförts utredningen.

Enligt uppgifter till flera medier lämnade den döda 21-åringen restaurang Nöjet tillsammans med de misstänkta kvinnorna kvällen då hon försvann. De ska ha gått hem till den ena misstänkta och Aftonbladet skriver att grannar senare hört höga dunsar från lägenheten.

Anhöriga till den försvunna kvinnan är underrättade

Polisen har inte pratat med de misstänkta efter att kroppen hittades, vilket innebär att en eventuellt ändrad brottsrubricering ännu inte är aktuell. Kvinnornas försvarsadvokater har uppgett att de nekar till brott.

Polisen har underrättat anhöriga till den döda 21-åriga kvinnan om att de hittat en avliden person under onsdagen.

Polisen vill i nuläget inte kommentera i vilken miljö den avlidna kvinnan hittats i.

– Nu kommer en rättsmedicinsk obduktion att genomföras för att utreda dödsorsaken av den upphittade kroppen. Kriminaltekniska undersökningar pågår vid platsen där personen påträffades, säger kammaråklagare Adam Rullman i ett pressmeddelande.

ANNONS

ANNONS