Få räknade med Löfven

ANNONS
|

Få tippade på Stefan Löfven när det spekulerades kring valet av ny S-ledare. De namn som förekom mest frekvent i nyhetsflödet var i stället Mikael Damberg och Thomas Bodström.

Bara några enstaka artiklar nämnde Stefan Löfven som en möjlig efterträdare till Håkan Juholt. I de flesta fall där hans namn fanns med nämns han i egenskap av IF Metalls ordförande och VU-suppleant.

Det visar medieanalysföretaget Retrievers genomgång av 1 500 artiklar, tv- och radioinslag samt blogginlägg mellan den 20 och den 25 januari.

Mikael Damberg och Thomas Bodström nämndes däremot mer än 200 gånger var. Andra vanliga namn var Sven-Erik Österberg, Margot Wallström och Carin Jämtin.

ANNONS

"Partisekreterare Carin Jämtin kommer fram i media som en trygg hamn för partiet och omnämns som en lämplig ledare", skriver Retriever i ett pressmeddelande.

Även Jan Eliasson, Lena Sommestad och Veronica Palm nämndes oftare än Löfven. Däremot finns Pär Nuders namn med bara sex gånger i Retrievers underlag.

När det stod klart att Stefan Löfven skulle föreslås som ny partiledare handlade desto fler artiklar om honom. På torsdagen och fredagen nämndes hans namn i över 1 400 artiklar. Och bara sex gånger nämndes Thomas Bodström.

ANNONS