Efter dådet för ett år sedan anordnades fackeltåg mot våld och rasism. På årsdagen blir det en ny manifestation anordnad av Trollhättans stad.
Efter dådet för ett år sedan anordnades fackeltåg mot våld och rasism. På årsdagen blir det en ny manifestation anordnad av Trollhättans stad.

Fackeltåg på årsdagen av Kronan-dådet

Årsdagen av Kronan-dådet kommer att uppmärksammas med en manifestation mot …rasism och för alla människors lika värde.

ANNONS
|

Den 22 oktober är det ett år sedan Anton Lundin Pettersson maskerad tog sig in på skolan Kronan och mördade tre personer, en elev, en elevassistent och en lärare. Två ytterligare elever skadades också vid dådet och gärningsmannen avled av de skador han fick när polisen sköt verkanseld mot honom.

Årsdagen av händelsen kommer att uppmärksammas med ett fackeltåg från Lextorpskyrkan till Kronan där en manifestation mot rasism och våld och för tolerans ska äga rum.

– Manifestationen är öppen för allmänheten och vi hoppas att alla verkligen tar chansen att visa sin delaktighet och sin tro på framtiden, uppger Trollhättans stads informationschef Peter Asp.

ANNONS

I fackeltåget kommer bland andra utbildningsministern Gustav Fridolin (MP) att medverka. På plats vid Kronan ska han hålla tal, vilket också kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund (S) och rektorn Djeno Mahic ska göra. I manifestationen deltar även familjer till de drabbade.

Leith Eskandar, bror till mördade elevassistenten Lavin Eskandar, ska framföra tre egna låtar och elever från flera skolor visar en utställning med flaggor och teckningar under temat tolerans, mångfald och inkludering. Fackeltåget avgår från Lextorpskyrkan mot Kronan klockan 18.

ANNONS