Anna Kinberg Batra. Arkivbild.
Anna Kinberg Batra. Arkivbild. Bild: Claudio Bresciani/TT

Facket om Kinberg Batras sorti: "Känns rätt"

Facket på länsstyrelsen i Stockholm välkomnar att regeringen petar Anna Kinberg Batra från posten som landshövding.
– Spontant känns det rätt, säger Susann Sass Jonsson, ordförande för Saco-S på Länsstyrelsen i Stockholm.

ANNONS
|

Den före detta Moderatledaren sade på torsdagen att hon tänkte fortsätta på sin post, trots hård kritik från Justitieombudsmannen. Under fredagen kom dock beskedet att regeringen saknar förtroende för Kinberg Batra, som tvingas lämna rollen.

– Vi har inte hunnit smälta nyheten, säger Susann Sass Jonsson.

– Vi sitter i möte med företagshälsovården just nu om det här. Men spontant känns det rätt. Det är bra att regeringskansliet nu tar sitt ansvar och att man tar JO:s kritik på allvar.

Hur har den här tiden påverkat arbetsplatsen?

– Jag tror det är många som har längtat efter arbetsro. Även de som inte arbetat nära Kinberg Batra har säkerligen fått frågor från vänner och bekanta om det här. På det sättet är det nog skönt att slippa den otroliga mediebevakningen av ens arbetsplats.

ANNONS

Sass Jonsson säger vidare att det varit en "speciell period" på länsstyrelsen under Kinberg Batras ledning, som inte enkom rör de uppmärksammade rekryteringarna.

– Vi måste se hur vi läker från den här perioden. Vi kommer ha en process framför oss där vi får utvärdera. Men också äntligen få tid att reflektera.

De som rekryterats på det här uppmärksammade sättet, får de vara kvar?

– Jag utgår ifrån att de får vara kvar, men jag kan egentligen inte svara på det. Där vet jag inte riktigt hur reglerna ser ut. Men en personlig uppfattning är ju att det inte är de som har gjort något fel.

ANNONS