Flygplanets toaletter var avstängda. Arkivbild.
Flygplanets toaletter var avstängda. Arkivbild. Bild: Heiko Junge/NTB/TT

Flygplan utan toa tvingades mellanlanda

Ett charterflyg från Luleå på väg till Gran Canaria fick gå ned för mellanlandning då planet saknade fungerande toaletter.

ANNONS
|

Sju timmars flygresa utan fungerande toaletter var i längsta laget, tyckte kaptenen och en hel del nödiga passagerare ombord på flygplanet som lyfte från Luleå på torsdagseftermiddagen.

Lösningen var att gå ned för en snabb mellanlandning i Porto i norra Portugal för att låta passagerarna lätta på trycket, genom att tömma flygplanets tankar och därmed kunna öppna de avstängda toaletterna.

– Det var självklart obehagligt för dem som inte kunde gå på toaletten under första delen av flygningen, säger kommunikationschefen Birthe Madsen på det danska flygbolaget Jettime, till Norr Media.

Vad som gått snett råder det delade uppfattningar om. Flygbolaget säger att flygplatspersonal i Luleå kan ha glömt att tömma kisstankarna, eller så lyckades man inte stänga till dem riktigt vilket gjorde att toaletterna inte fungerade.

ANNONS

Flygplatschefen Ann-Christin Viklund nekar dock till att hennes personal gjort något fel.

– Vi har skött vårt jobb på plats för att ta hand om resenärerna och det som ska göras med flygplanen i samband med en vändning, säger hon till tidningsbolaget.

ANNONS