GP ökar mest av de större morgontidningarna

I den senaste Orvestomätningen ökar GP:s totala räckvidd med fyra procent jämfört med samma period föregående år. Det är den största ökningen av de större morgontidningarna.
– Det är glädjande att vi fortsätter stärka vår position som Västsveriges primära källa för nyheter, säger GP:s redaktionschef Johan Sköld.

ANNONS
|

I den senaste Orvestomätningen från Kantar-Sifo ökar GP:s totala nettoräckvidd från 512 000 läsare till 532 000 en genomsnittlig dag. Dagens Nyheter, Sydsvenskan och Svenska Dagbladet backar samtliga i mätningen.

Det gör också de två stora kvällstidningarna Aftonbladet och Expressen.

Orvesto mäter läsningen under ett tertial (fyra månader). Den senaste mätningen är gjord januari–april 2024 och jämförs med samma period 2023.

GP:s redaktionschef Johan Sköld.
GP:s redaktionschef Johan Sköld. Bild: Jonas Lindstedt

I mätningen ökar GP med drygt åtta procent i digital räckvidd, från 415 000 läsare en genomsnittlig dag till 451 000.

Den totala nettoräckviddsökningen med papperstidningens räckvidd inräknad landar på fyra procent.

Under mätperioden inträffade flera stora nyhetshändelser när GP låg i framkant i bevakningen – till exempel branden på Lisebergs badhus Oceana och flera explosioner och larm om farliga föremål i södra Göteborg som kan kopplas till gängkriminalitet.

ANNONS

– Vi fortsätter jobba med att bli en bredare nyhetstjänst. Vi vet att våra läsare uppskattar det och då vågar vi också satsa. Därför är vi precis på gång med att anställa journalister till vår utlandsredaktion, vår Stockholmsredaktion och vår samhällsredaktion, säger GP:s redaktionschef Johan Sköld.

LÄS MER:De var med när Lisebergs äventyrsbad slukades av lågorna

LÄS MER:Oron sprider sig efter bomblarmen i Frölunda och Hovås: ”Är detta den nya vardagen?”

ANNONS