Hot mot flygplan – delar av terminal utrymda

Delar av en terminal på Arlanda fick utrymmas efter ett misstänkt hot mot ett flygplan. Enligt polisens presstalesperson i Stockholm rubriceras händelsen som olaga hot.

ANNONS
|

Någon form av hot riktades mot ett passagerarplan på Arlanda, vilket medförde att man fick utrymma delar av en terminal.

– Vi har spärrat av delar av terminal fem. Det är innebär att alla på flygplatsen, inte bara passagerare utan även personal och butikspersonal, har fått lämna den delen av terminalen för att vi ska undersöka planet, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

Flygplanet som hotet riktades mot var tomt.

– När vi börjar arbeta med det så är det tomt. Vi har inte evakuerat flygplanet. Det höll på att förberedas för passagerare.

Larmet kom in vid 11.30 och det finns i nuläget ingen misstänkt för hotet. Polisen har inlett en förundersökning om olaga hot, men vill inte uttala sig om exakt vad hotet består i, eller hur det har kommit till polisens kännedom.

ANNONS

En pågående säkerhetshändelse

På Swedavias hemsida stod det under tiden som insatsen gick: ”På grund av en pågående säkerhetshändelse genomförs en kontrollerad utrymning av en av pirerna i Terminal 5. Om du befinner dig i området för gaterna 1-10 ska du följa instruktioner från personal på plats och gå mot pir F.”

15.20 meddelade Swedavia att säkerhetshändelsen var avslutad och att flygplatsen åter var i normalläge.

ANNONS