I veckan meddelade Kristdemokraternas partisekreterare Johan Ingerö att han lämnar posten efter att ha blivit polisanmäld av partikollegan Sara Skyttedal. Nu lägger polisen ner ärendet mot KD-toppen.
I veckan meddelade Kristdemokraternas partisekreterare Johan Ingerö att han lämnar posten efter att ha blivit polisanmäld av partikollegan Sara Skyttedal. Nu lägger polisen ner ärendet mot KD-toppen. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Ingen förundersökning mot KD-toppen

Polisen lägger ner ärendet mot KD:s före detta partisekreterare Johan Ingerö, rapporterar Aftonbladet. Ingerö lämnade sin roll efter att ha blivit polisanmäld av partikollegan Sara Skyttedal.

ANNONS
|

I veckan meddelade Kristdemokraternas partisekreterare Johan Ingerö att han lämnar posten efter att ha blivit polisanmäld av partikollegan Sara Skyttedal.

Skyttedal skrev själv på Facebook att hon polisanmält en partikollega som hon menar ha ”tagit sig rätten till min kropp”.

"För åtta år sedan valde en partikollega att, mot min vilja, försöka ta sig rätten till min kropp. Under alla dessa år har jag varit tyst. Försökt att förtränga vad som hände. Jag önskar att jag sagt något tidigare och känner en skam över att jag i stunden inte agerade mer kraftfullt", skriver Skyttedal.

Skyttedal anklagade även kollegan att ytterligare igen gått ”över en gräns” som hon menar inte ens var i närheten av händelsen för åtta år sedan.

ANNONS

Ingerö har nekat till att han skulle vara skyldig till det som Skyttedal påstår men valde ändå att avgå som partisekreterare efter polisanmälan.

"Jag har inte fått se anmälan, men utifrån den lilla information jag fått så vet jag ändå vilket tillfälle som avses. Och att det som påstås inte är sant”, skriver Ingerö på Facebook enligt TT.

Ingerö utsågs som partisekreterare i oktober förra året.

LÄS MER:Johan Ingerö slutar som partisekreterare för Kristdemokraterna

LÄS MER:Ebba Busch uttalar sig om polisanmälan mot Johan Ingerö

ANNONS