Intensivt sökande efter försvunna Tova

19-åriga Tova som försvann spårlöst från en ort i Hälsingland natten mot söndag misstänks ha blivit kidnappad. Polisen söker nu febrilt efter den unga kvinnan. Samtidigt har tre män anhållits misstänkta för människorov.

ANNONS
|

– Läget är oförändrat. Vi har fortfarandeinte hittat henne. Vi vet inte vart hon kan befinna sig, säger Christer Nordström, presstalesperson vid polisen i region Mitt.

Polisen söker intensivt efter 19-åriga Tova som varit borta sedan lördag midnatt. Under natten till måndag beslutade jouråklagare att tre män i 20-årsåldern skulle hämtas in till förhör. I samband med detta anhölls de senare, misstänktaför människorov.

– Jag lämnar inga kommenterar om utredningen eller om vad folk sagt i förhör, säger Karolina Lindekrantz, förundersökningsledare, till TT.

Polisen är också förtegen om processen och utredningen, men man uppger att sökandet just nu är koncentrerad kring en gård i sydöst om Hudiksvall. Men man vill inte gå in på varför gården är av intresse.

ANNONS

– Jag kan inte gå in på det. Men det sitter tre personer anhållna i ärendet. Vi har säkrat spår där i området, säger Christer Nordström, presstalesperson vid polisen i region Mitt.

Man undersöker också vattendrag som ligger i närheten av gården.

–Vi söker i vattendrag rutinmässigt eftersom vi söker i ett visst område där det finns vattendrag.

Mobilposition

Enligt polisen är prioriteten att hitta den unga kvinnan vid liv, och man uppger att väderleken gör att förutsättningarna är förhållandevis goda. Senast kvinnan sågs var vid midnatt, natten till söndag.

– Vi har fått uppgifter om att midnatt är den sista gången hon har setts, säger Matilda Isaksson, befäl vid polisens regionledningscentral till Hela Hälsingland.

Man har kunnat positionera mobiltelefonen Tova hade på sig när hon försvann. Man vill dock inte gå ut med vad positioneringen visat.

– Vi har en mobilposition, den informationen ingår i den informationsinhämtning som vi jobbar med nu, säger Matilda Isaksson.

– Det sker ju rutinmässigt när det gäller försvunna personer att vi tar reda på vart en person kan befinna sig. Men det täcker ganska stora områden de här positioneringarna, säger Christer Nordström.

Helikopter från Göteborg

En sjöräddningshelikopter ska vara på väg från Göteborg för att undsätta polisen i sökandet, enligt SVT. Sammanlagt uppges ett femtiotal poliser vara involverade i sökandet, men det varierar. Missing people är inte inkopplade än.

ANNONS

–VI söker fortfarande och kommer att göra det under hela kvällen och natten. Förutom poliser med hundar har vi även hjälp av polishelikopter, säger Christer Nordström.

De tre män som nu är anhållna för människorov hade enligt uppgifter till TT förhörts redan i morse en första gång. Men varken åklagare eller polis går i nuläget ut med någon som helst information rörande de tre.

–I det här läget har vi valt att inte säga någonting om de här tre.Jag vet inte vad de här tre har sagt i förhör heller, säger Christer Nordström.

Med tanke på utredningsläget vill man inte gå ut med särskilt mycket information just nu, menar Christer Nordström.

–Det är vår målsättning att hitta henne vid liv och det är därför vi kämpar på, säger han.

Tovas familj har tagit beslutet att gå ut med bild och namn till allmänheten.

ANNONS