Statsminister Ulf Kristersson (M) anländer till TV4 för en debatt mot Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson (S) på onsdagskvällen.
Statsminister Ulf Kristersson (M) anländer till TV4 för en debatt mot Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson (S) på onsdagskvällen. Bild: Claudio Bresciani/TT

Kristersson efter mordet: "Mer samarbete"

Rapparen C Gambino sköts till döds i ett parkeringsgarage i Göteborg under natten. Statsminister Ulf Kristersson (M) menar att mordet visar att nätverkskriminaliteten kommer att fortsätta.

ANNONS

– Det är ett tydligt tecken på att de kriminella gängen kommer att fortsätta tills vi stoppar dem, nu gör vi väldigt långtgående saker, säger Kristersson i TV4:s "Efter fem."

Kristersson menar att gängkriminaliteten går att koppla till det kommande EU-valet.

– Vi ser hur svenska gangstrar hånskrattar när de lurar svenska pensionärer från solkusten, andra gömmer sig i Turkiet eller Irak eller Iran. Det är uppenbart att vi måste ha ett mycket, mycket tätare samarbete mellan olika länder.

S-ledaren Magdalena Andersson beklagar mordet på C Gambino.

– Ett fruktansvärt besked, bara en i en lång rad dödsskjutningar som vi har sett i Sverige, och ovanpå dödsskjutningar alla sprängningar. Det gör att människor i Sverige är rädda att gå ut på kvällarna, säger hon och menar också att ett stärkt europeiskt samarbete kan stoppa våldet.

ANNONS

– Vi behöver särskild lagstiftning för att komma åt dem som är i toppen på de här gängen.

Kristersson och Andersson debatterade inför EU-valet i TV4 under onsdagskvällen.

ANNONS